Vratila se srebrna olimpijka

Vekić u “sedmom nebu”: Emocije se još nisu slegnule. Trebat će mi par dana da shvatim što sam napravila

S Donnom Vekić s Olimpijskih igara iz Pariza se vratio i dio plivačke reprezentacije - Nikola Miljenić s trenerom Domagojem Zajecom
Srebrna olimpijka Donna Vekić vratila se u Hrvatsku Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski olimpijski odbor priredio je svečani doček tenisačici Donni Vekić, osvajačici povijesnog srebrnog odličja na Igrama u Parizu, prvog olimpijskog odličja za hrvatski ženski tenis od državne samostalnosti Republike Hrvatske.

-Hvala vam što ste me ovako lijepo dočekali. Emocije se još nisu slegnule. Trebat će mi par dana da shvatim što sam napravila. U petak je bio najsretniji dana u mojem životu kad sam se ujutro probudila i vidjela da imam medalju. Osvojiti olimpijsku medalju i Grand Slam bili su moji ciljevi otkad sam se počela baviti tenisom – olimpijsku medalju evo imam, a nadam se da će doći i titula s Grand Slama. Bez svih ovih ljudi, bez mog tima i moje obitelji, ja ne bih bila tu i neizmjerno sam im zahvalna na podršci- istaknula je u obraćanju nazočnima u VIP salonu zagrebačke zračne luke Donna Vekić.

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je Donni pripremio na dar cvijeće, tortu i prigodni dukat u trajno sjećanje, na velikom uspjehu je čestitala direktorica Ureda za pravne i zajedničke poslove HOO-a Biserka Vrbek. U ime Ministarstvu turizma i sporta čestitke je uputio državni tajnik Josip Pavić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, a svečanosti su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet te zamjenica pročelnika Ureda za obrazovanje, sport i mlade u Gradu Zagrebu Kristina Singer. Najboljoj hrvatskoj tenisačici na olimpijskom srebru još jednom su čestitali i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, kao i treneri Nikola Horvat i Velimir Zovko.

S Donnom Vekić s Olimpijskih igara iz Pariza se vratio i dio plivačke reprezentacije – Nikola Miljenić s trenerom Domagojem Zajecom.

Hrvatska
Sport