VREMENSKA PROGNOZA

Djelomice sunčano, ali nestabilno. Gotovo cijela Hrvatska pod žutim i narančastim alarmom

Djelomice sunčano, ali nestabilno uz mjestimičnu kišu u unutrašnjosti, posebice poslijepodne i navečer
clouds-1473311_1280

Pretežno sunčano i vruće. Od sredine dana nestabilnije, u zapadnijim područjima jači razvoj oblaka i porast vjerojatnosti za kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom, osobito navečer i u noći. Vjetar uglavnom slab, uz pljuskove moguće pojačan. Najviša temperatura zraka od 33 do 35 °C.

Upozorenja zbog mogućih lokalno jačih grmljavinskih nevremena s prolazno jakim i olujnim vjetrom postoje i u promjenjivo oblačnoj Gorskoj Hrvatskoj, te osobito noćas i ujutro na sjevernom Jadranu, gdje još uz dosta sunčanih sati traje i toplinski val koji može utjecati na zdravlje.

U većem dijelu zemlje će atmosferski uvjeti biti nestabilni te će uz visoke noćne temperature, pojavu pljuskova i povećanu vlažnost zraka biometeorološki utjecaj na ljude biti razmjerno nepovoljan. Mnogi mogu osjećati pojačan umor, slabiju koncentraciju i smanjenu radnu učinkovitost, dok kroničnim bolesnicima postojeće tegobe mogu biti izraženije. Na biometeorološke prilike u Dalmaciji nepovoljno će utjecati vrućina te uzrokovati veliku opasnost za zdravlje, osobito kroničnih bolesnika.

Screenshot / DHMZ

Hrvatska
Vremenska prognoza