Pobjeda do medalje

Barbara Matić u polufinalu olimpijskog turnira: Na pola smo puta, još su dvije borbe sigurno

Za 29-godišnju Matić, dvostruku svjetsku prvakinju, ovo su treće Olimpijske igre. U Rio de Janeiru 2016. zaustavljena je u prvom kolu, a u Tokiju 2021. bila je peta
Zagreb: Najavljen ždrijeb natjecanja Grand Prix Zagreb 2019., iz serije najjačih judo turnira na svijetu Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska džudašica Barbara Matić nastavlja svoj put prema medalji na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje se plasirala u polufinale kategorije do 70 kg! Dvostruka svjetska i aktualna europska prvakinja Barbara Matić u četvrtfinalnoj borbi je zlatnim bodom svladala Španjolku Ai Tsunodu Roustant.

Nakon što su prve četiri minute završile bez pobjednice, borba je otišla u nastavak u kojem je Matić slavila kada je Španjolka dobila treću kaznu.

-Na pola smo puta, još su dvije borbe sigurno. Drago mi je da sam dobro otvorila natjecanje protiv stare poznanice Kim Polling. Nakon toga druga borba, neugodna Tsunoda, uvijek je to u kaznama, ovaj put otišlo je na moju stranu. Mogu reći da sam dobro kontrolirala borbu i nadam se da ću tako i nastaviti- rekla je Barbara Matić za HRT nakon plasmana u polufinale olimpijskog turnira.

U borbi za olimpijsko odličje, hrvatska džudašica u polufinalu će se boriti protiv Nizozemke Sanne van Dijke. Poslijepodnevni dio programa počinje od 16 sati, a polufinalna borba Barbare Matić protiv nizozemske džudašice na rasporedu je kao četvrta.

Hrvatska
Sport