Prvo mjesto u polufinalu

Braća Sinković uvjerljivim izdanjem do finala

Finale je na rasporedu 2. kolovoza u 11.30
braća sinković Igor Kralj/PIXSELL

U polufinalnoj utrci Olimpijskih igara u Parizu u dvojcu bez kormilara Braća Sinković pobijedili su s vremenom 6:29.98 i osigurali nastup u finalu. Drugo mjesto zauzeli su Švicarci (6:32.18), a treći su bili Španjolci (6:36.30). U drugoj polufinalnoj skupini, mjesto u finalu izborile su posade Rumunjske, Velike Britanije i Irske.

-Jako smo zadovoljni. Krenuli smo malo jače nego prvu utrku, ali tako smo i planirali da malo čvršće krenemo. Ušli smo u svoj ritam i sve smo kontrolirali do kraja. Švicarci su napravili dobar finiš, ali imali smo snage za odbiti njihov napad. U petak nas čeka zadnja utrka, naše četvrto olimpijsko finale i jedva čekamo. Bit će jako blizu utrka, tu su i Rumunji i Britanci, a i Švicarci su nam bili blizu tako da ćemo morati odveslati najbolje da se uopće možemo nadati medalji– rekao je Valent Sinković

-Ja sam prezadovoljan utrkom, veslali smo onako kako smo se nadali. Na kraju su Švicarci digli finiš, odbili smo to bez problema i jedva čekamo finale u petak. Još jednom smo pokazali da se možemo boriti za zlato i vjerujem da ćemo se u petak boriti za zlato i nadam se veseliti svi zajedno poslije- rekao je Martin Sinković.

Finale je na rasporedu 2. kolovoza u 11.30.

Hrvatska
Sport