Za svaku osudu

Muškarac na groblju pljačkao pokojnike, provalio u najmanje 18 grobnica

Kriminalističko istraživanje se nastavlja
slika 1-4 PU zagrebačka

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 42-godišnjakom kojega se tereti za povredu mira pokojnika i tešku krađu u pokušaju, javlja PU zagrebačka.

Spomenuti je, 20. srpnja u jutarnjim satima, došao do Gradskog groblja Miroševac gdje je, uz pretpostavku da bi se u starijim grobnicama na pokojnicima mogao nalaziti vrijedan nakit, provalio u četiri grobnice. Nakon otvaranja pokrovnih ploča grobnica, alatom je napravio otvore na četiri metalna lijesa u visini glave pokojnika, a po izlasku iz grobnica vratio je pokrovne ploče da prikrije zločin. Zaposlenici groblju zatekli su ga, oko 11:30 sati, kako čuči pored jedne od grobnica. Kada ih je uočio, kradljivac se dao u bijeg te na mjestu događaja ostavio pajser, čekić i ostali alat, kao i jaknu koju je nosio neposredno prije dolaska na groblje, a u džepu koje su bili prsten i dva ručna sata uzeta s pokojnika.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, a kroz razgovor s članovima obitelji potvrđeno je kako je na navedenom groblju na identičan način provalio u još četrnaest grobnica. Osumnjičeni je, uz posebno izvješće, predan pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Crna kronika
Grad Zagreb