Zagreb dobiva moderno kupalište

VIDEO: Počeli radovi na izgradnji kupališta u Španskom, vrijedni 32 milijuna eura

Redovna konferencija za novinare Tomislava Tomašević i njegovih suradnika održana je na gradilištu bazena u Španskom. Zagrebački gradonačelnik rekao je da početkom radova Zagreb dobiva moderno kupalište kakvo imaju i drugi gradovi u Europi
Bazen Spansko konferencija (1) Grad Zagreb

Kompleks će sadržavati, sportsko-rekreacijski bazen olimpijskih dimenzija, manji edukacijsko-rehabilitacijski bazen, saunu, wellness, fitness, odnosno treba bi biti rekreacijsko kupalište kakvo grade i drugi europski gradovi.

Radovi na investiciji vrijednoj 32 milijuna eura trebali bi trajati 18 mjeseci, a zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je da žele da bazeni budu dostupni svim građanima.

Zagrebački gradonačelnik podsjetio da je ideja o izgradnji bazena počela prije više od 20 godina, kada se počeo obećavati prvi bazen na zapadu grada, “ali nije bilo ili novca ili političke volje”.

– Projekt koji je pobijedio, napravljen je 2017. godine, a mi smo to sad odlučili realizirati. Želimo da bazeni budu dostupni svim građanima, ovo će biti kupalište modernog tipa, tim smjerom idu mnogi gradovi u Europi, naglasio je.

Projekt je zasad financiran iz gradskog proračuna i djelomice kroz Europsku investicijsku banku, a u tijeku je upravna tužba glede financiranja iz EU fondova, rekao je, dodavši da bez obzira kako to prošlo, s projektom idu dalje, osigurana su sredstva u proračunu.

Istaknuo je da se od Unverzijade, 1987. godine, osim izgradnje nekoliko sportskih objekata (bazeni Utrina i Svetice te Arena) nije ulagalo u sportsku infrastrukturu pa je najavio i radove na Hipodromu i Šalati.

Aktualno
Grad Zagreb