Drama u Murteru

Na terasi napao konobara i uništavao inventar, potom se vratio s pištoljem i pucao među stotinu ljudi

Incident je započeo kada je konobar zamolio 25-godišnjaka da plati račun i napusti kafić
pistolj

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad dvojicom 25-godišnjaka koje se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine u Murteru, javlja PU zadarska.

Nakon što ga je zaposlenik zamolio da plati račun i napusti kafić na Trgu Rudina 1, jučer oko 0:35 sati, 25-godišnjak je konobara pošpricao paprenim sprejom te počeo uništavati inventar na terasi, razbacivao je stolce i stolove te bacao prazne boce na pod. Osumnjičeni je na kratko napustio ugostiteljski objekt, a potom se vratio držeći pištolj u ruci, nakon čega je s drugim 25-godišnjakom izašao na ulicu, repetirao oružje i ispalio više hitaca u zrak dok se u njegovoj neposrednoj blizini nalazilo stotinjak ljudi. Obojica su osobnim automobilom napustili mjesto događaja te su putem iz vozila odbacili vatreno oružje.

Osumnjičeni su naknadno uhićeni i privedeni u službene prostorije gdje je utvrđeno da je 25-godišnjak koji je pucao iz vatrenog oružja, pod utjecajem od 1,93 promila alkohola u krvi, dok je njegov vršnjak imao 1,26 promila u krvi. Policajci su također na državnoj cesti D-121 pronašli odbačeno vatreno oružje, a pretragom osobnog vozila kojim se koristi prvoosumnjičeni, pronađen je sprej s nadražujućim tvarima i elektrošoker.

Po dovršetku istraživanja, osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku, a prvoosumnjičenom slijedi i optužni prijedlog.

Crna kronika
Hrvatska