Pridružite se

Zagrebački vatrogasci u subotu pripremaju tulum: Svi su pozvani

Tulum je na rasporedu u subotu, 13. srpnja, od 19 do 23 sata u zagrebačkoj Vatrogasnoj postrojbi, u Savskoj ulici na broju 1
Zagrebački vatrogasci paljenjem svijeća i sirena obilježili kornatsku tragediju Goran Stanzl/PIXSELL

Francuski institut u Hrvatskoj i Vatrogasna postrojba Zagreb po prvi put organizira “tulum kod vatrogasaca”. Na rasporedu je u subotu, 13. srpnja, od 19 do 23 sata u zagrebačkoj Vatrogasnoj postrojbi, u Savskoj ulici na broju 1.

Trenutak zajedništva, druženja i veselja, dio je proslave državnog praznika 14. srpnja, koji se obilježava u znak sjećanja na juriš na Bastillu 1789. i Dan federacije 1790., simbole slobode, jednakosti i bratstva. “Tulum kod vatrogasaca”, naime, rođen je na Montmartreu u Parizu, svečana je i popularna tradicija, organizira se u vatrogasnim postajama otvorenima za široku javnost za tu priliku diljem Francuske, i to u svečanom i prijateljskom duhu.

I zagrebački će tulum biti otvoren za sve. Baš zato, oni zainteresirani mogu doći u Savsku i uz zagrebačke vatrogasce proslaviti francusko-hrvatsko prijateljstvo u toplom i veselom ozračju. Bar s osvježavajućim pićima je spreman, kao i otvorena pozornica, a svi će se zabaviti uz živu glazbu i DJ-a, piše Večernji list.

Događanja
Grad Zagreb