Završnica kampanje za EU izbore

Turk i Čičak: Svi dosadašnji uspjesi potpisani su rezultatima Vlade i predsjednika Andreja Plenkovića

Vodstvo HDZ-a Zagrebačke županije održalo je press konferenciju uoči Izbora za EU parlament koji će se održati u nedjelju 9.lipnja
WhatsApp Image 2024-06-07 at 14.59.38 (1)

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije, Željko Turk i tajnik Mato Čičak održali su uoči nedjeljnih izbora za Europski parlament konferenciju za medije na kojoj su istaknuli dosadašnja postignuća Hrvatske demokratske zajednice kako na nacionalnoj tako i na europskoj razini, ali i pozvali birače da svoj glas daju listi broj 5.

-Kroz ova dva mandata Hrvatska je osjetila blagodati europskih sredstava kroz velik dio projekata koje su bitno odredili Hrvatsku sadašnjost. Svakako govorim prije svega o sredstvima vezanim za potres, Covid, ali i za razvoj gospodarstva. Milijarde uložene danas, garancija su za milijarde koje dolaze sutra i ostaju sljedećim generacijama. Danas, govorimo o novim školama, govorimo o novim vrtićima, govorimo o novim sredstvima za razvoj gospodarstva. To je ukupno 25 milijardi eura koje Hrvatska danas ima na raspolaganju. Ova su sredstva rezultat rada Hrvatske vlade jučer, danas, ali isto tako i plod rada premijera Andreja Plenkovića, što je svojim ugledom ta sredstva osigurao- kazao je predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk i ponovio kako je ovo je prilika generacije, jer ovim sredstvima određujemo budućnost države.

-Danas su proračuni naših gradova i općina, ali isto tako i državni proračun, ali i rezultati našeg gospodarstva bolji i kvalitetniji nego do sada. Hrvatska Vlada vodila je u kriznim trenucima i vremenima COVID-a, potresa, elementarnih nepogoda, ali i drugim raznim izazovima brigu o hrvatskim građanima, o svim socijalnim kategorijama, kao i o umirovljenicima. Odgovorno upravljanje svrstalo je Hrvatsku u državu koja prednjači u gospodarskom razvoju u razvijenoj Europi. Kao što je i premijer Plenković rekao, naš gospodarstveni razvoj, koji je danas 76 posto prosjeka Europe, bit će na kraju ovog mandata veći od 80 posto. To je zapravo razlog i poziv našim sugrađanima, kakvo glasačima i članovima HDZ-a, ali isto tako i svim ostalim glasačima u našoj državi, da daju glas onima koji ih znaju, koji ih hoće i koji mogu. Naši dosadašnji uspjesi potpisani su rezultatima Vlade i predsjednika Andreja Plenkovića- poručio je Turk.

Tajnik županijske organizacije Mato Čičak ponovio je kako su ovo ključni izbori za Europski parlament, jer je puno toga na kocki.

-Nije nebitno tko će nas predstavljati i tko će biti tih 12 ljudi koji će zastupati Republiku Hrvatsku u Europarlamentu. Ono što bih ja istaknuo i kao predsjednik skupštine Zagrebačke županije, ali svakako i kao načelnik Općine Rugvica, puno toga ne bi bilo ovako da nemamo takvog premijera, da nemamo čovjeka koji ima veliki utjecaj u Europi, koji je na kraju krajeva jedini lider stranke koji je preuzeo odgovornost nositelja liste svoje stranke za Europarlament- kazao je Čičak i podsjetio da kao načelnik općine tijekom 2015. i 2016. i sada nije bilo biti isto načelnikom.

-Sada biti načelnik, gradonačelnik ili župan stvarno je jedna druga vizija. Uzmimo za primjer samo izgradnju vrtića. Preko 500 vrtića je izgrađeno u Republici Hrvatskoj. To se jasno odražava i na našu županiju gdje će se graditi, ali i gdje se grade mnogi vrtići. Gotovo nema jedinice lokalne samouprave u Zagrebačkoj županiji koja neće izgraditi novi vrtić. To je osigurala Vlada Andreja Plenkovića. Europskim sredstvima gradit će se nove škole i tvornice tako da mogu reći kako Zagrebačka županija hrabro ide naprijed- rekao je Čičak i pozvao sve da izađu na izbore.

-Nije svejedno tko će nas predstavljati u Europi stoga pozivam sve građa da u nedjelju izađu na izbore i podrže listu Hrvatske demokratske zajednice- zaključio je tajnik HDZ-a Zagrebačke županije Mato Čičak.

 

Politika
Zagrebačka županija