Otkrivena druga strana priče

Taksist prijavio krađu vozila. Policija privela tri osobe, a onda je istina isplivala na vidjelo

Tvrdio je kako su mu tri osobe prijetile nožem i odvezle vozilo u nepoznatom smjeru
taxi-1515420_1280

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 46-godišnjakom kojega se tereti za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Spomenuti je u srijedu oko 3 sata nazvao policiju, predstavio se kao vozač taksija te dojavio kako je prevozio dva muškarca i jednu ženu koji su mu u konačnici, uz prijetnju nožem, ukrali vozilo. Policajci su, nakon dvadesetak minuta, na Aveniji Većeslava Holjevca zaustavili vozilo marke MG gospićkih registracija kojim je upravljala 36-godišnjakinja, dok je 38-godišnjak bio na stražnjem sjedalu, a 33-godišnjak u prtljažnom prostoru.

Po zaustavljanju se 33-godišnjak počeo samovoljno udaljavati te se oglušio na naredbu da stane, zbog čega su ga policajci morali vezati, a on se na podu pokušao osloboditi iz zahvata, pružajući otpor. Uz to, prilikom postupanja vrijeđao je i omalovažavao policajca nakon čega je priveden u službene prostorije. U tom trenutku iz vozila je izašao 38-godišnjak koji se također počeo udaljavati, a kada se oglušio na policijske naredbe i nad njime su uporabljena sredstva prisile te je priveden u službene prostorije. Za obojicu je pozvana hitna medicinska pomoć, koju je 38-godišnjak odbio, dok je 33-godišnjak nakon pregleda liječnika odbio daljnju hospitalizaciju.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je priča drukčija od prvotne, 46-godišnjak je lažno prijavio kazneno djelo kako bi prikrio poslodavcu i vlasniku vozila da je drugoj osobi dao vozilo na upravljanje i da zna tko je pričinio štetu u smislu sitnih oštećenja. U konačnici je ispitan kao osumnjičenik te mu slijedi kaznena prijava.

Naposljetku, protiv 33-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nakon čega je prepraćen na nadležni sud. Na sud je, uz optužni prijedlog, prepraćena i 36-godišnjakinja koju se tereti za upravljanje vozilom pod utjecajem droge, dok za 38-godišnjaka nisu utvrđeni elementi kaznenog djela niti prekršaja.

Crna kronika
Grad Zagreb