Odličan vikend goričke košarke

Juniori Gorice “na mišiće” svladali Medveščak za Prvu ligu. Trener Hani Istanbuli: Sve zasluge idu dečkima

U finalnoj utakmici kvalifikacija za Prvu ligu mladi Bikovi pobijedili su vršnjake iz KK Medveščak
GORICA-MEDVESCAK-49 KK Gorica

Vikend za nama u Košarkaškom klubu Velika Gorica zavrjeđuje odličnu ocjenu. Seniorska ekipa napravila je mali pothvat i iz ponora je stigla do pobjede protiv Hermes Analitice. Gubili su Goričani početkom druge četvrtine 37:18, no velikom borbenošću na kraju su stigli do pobjede 99:87.

Uspjeh seniora popratila je i juniorska momčad, koja je u finalnoj utakmici kvalifikacija za Prvu ligu svladala Medveščak. Hani Istanbuli još jednom je pokazao sav svoj trenerski talent, jer nakon odlaska dotadašnjeg trenera Nikole Piacuna uskočio je na klupu i odveo ekipu do Prve lige. Nije bilo nimalo lagano, nakon velike i neizvjesne borbe mladi su Goričani slavili s 89:87.

-Teška utakmica za nas i dobili smo je što bi se reklo sportskim žargonom na mišiće. Čestitam našim dečkima koji su dali sve od sebe. Disali su jedan za drugog tijekom cijele utakmice i pokazali veliko zajedništvo- istaknuo je trener Hani Istanbuli, koji je novim uspjehom potvrdio epitet najuspješnijeg goričkog trenera kada su posrijedi mlađedobne kategorije.

KK Gorica

-Nije nam bilo lako posljednjih tjedana, s obzirom na to da je trener juniora otišao prije dva i pol tjedna. Na zamolbu ljudi iz kluba prihvatio sam da uskočim i pomognem. Ono što trebam reći je da smo mi ekipu juniora sastavili tek početkom rujna i vrlo teško je napraviti u tako kratkom periodu homogenizaciju ekipe i plan sustava igre, međutim uspjeli smo u tome i sve zasluge idu isključivo dečkima- kazao nam je Istanbuli koji vjeruje da ovu nisu posljednje lijepe vijesti kada su posrijedi mlađe kategorije.

-Sada je na dečkima da još jače prionu radu i da kroz utakmice Prve lige dobiju potrebno iskustvo igranja jakih utakmica- zaključio je Hani Istanbuli.

KK Gorica

U susretu protiv Medveščaka prvo ime bio je Kotrulja s 35 ubačaja, a uz njega u ekipi su još bili Ružić (9), Mudrinić (5), Vukadin (8), Buzov, Stipić, Dragojević (7), Ninić (21), Baričić, Stojanov (4), Lacić i Tomić.

Sport
Velika Gorica