Trilikum slavi 20 godina od osnutka

FOTO: Zaprešićki vinari proslavili Martinje

Udruga vinogradara i vinara zaprešićkog kraja „Trilikum“ održala je redovnu godišnju skupštinu te sa svojim članovima i gostima proslavila Martinje
369480960_1443864059504194_4469018789620002403_n

Udruga vinogradara i vinara zaprešićkog kraja „Trilikum“ održala je redovnu godišnju skupštinu te sa svojim članovima i gostima proslavila Martinje. Udruga je osnovana prije 20 godina u kući Stjepana Šoštarića u Zaprešiću i na osnivanju je bio nazočan 21 član. Prvi predsjednik bio je Stjepan Šoštarić, nakon njega Miljenko Šoštarić, a od 2010. godine predsjednik Trilikuma je Stjepan Đurinski.

Udruga tijekom godine mnogo pozornosti pridaje edukacijama vinara pa zato organiziraju i brojna putovanja, ali i edukacije. Osim toga, puno ulažu i u opremu koja je nužna za podrumarstvo. Osim toga tijekom godine obilježavaju sve vinogradarske blagdane počevši od Vincekova pa do Martinja.

Posebno se ponose kvalitetom vina koja se svake godine iznova dokazuju na brojnim ocjenjivanjima. U planu je i tijekom iduće godine organizirati nekoliko stručnih putovanja, a očekuje se pojavljivanje vina koje su proizveli članovi udruge na petnaestak sajmova i ocjenjivanja u Hrvatskoj.

-Planiramo pripremiti obilježavanje Martinja na glavnom gradskom trgu kako bi se promovirali među našim sugrađanima. Vjerujem da to možemo proširiti i sa dvije susjedne vinogradarske udruge. Naravno, očekujem u tim organizacijama i više naših članova, a ne da uvijek sve spadne na dvoje, troje istih ljudi- rekao je Đurinski.

Podršku ovim nastojanjima dao je i zamjenik zaprešićkog gradonačelnika Alan Labus naglasivši kako su vina zaprešićkog vinogorja već nadaleko poznat proizvod, a sve to zahvaljujući i članovima Udruge Trilikum.

Događanja
Zaprešić