Španjolska slavila na Gripama

Sjajan otpor hrvatskih košarkašica europskim doprvakinjama

Hrvatska je u kvalifikacije za EuroBasket 2025. startala s oslabljenim sastavom unatoč tome, izabranice Stipe Bralića su odlično parirale četvrtoj reprezentaciji svijeta prema FIBA ljestvici i najbolje rangiranoj europskoj ekipi,
Split: Kvalifikacijska ženska  košarkaška utakmica Hrvatska – Španjolska Zvonimir Barisin/PIXSELL

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija pružila je odličan otpor košarkašicama Španjolske na splitskim Gripama. U prvom dvoboju skupine A kvalifikacija za EuroBasket 2025., aktualne europske doprvakinje su na kraju slavile sa 70-65.

Hrvatska je u kvalifikacije za EuroBasket 2025. startala s oslabljenim sastavom, bez nekolicine vrlo važnih igračica, što zbog ozljeda, što zbog neodazivanja za dvije utakmice u studenom. Unatoč tome, izabranice Stipe Bralića su odlično parirale četvrtoj reprezentaciji svijeta prema FIBA ljestvici i najbolje rangiranoj europskoj ekipi, koja je već desetljećima u vrhu.

Patricia Bura je s 15 koševa bila najefikasnija igračica u hrvatskoj reprezentaciji, a tome je dodala i osam skokova. Iva Slonjšak je ubacila 14 poena, a Mihaela Lazić i Andrijana Cvitković su postigle po 10 koševa. Silvia Dominguez je predvodila Španjolke s 12 poena, a po 11 su ubacile Queralt Casas i Laura Gil.

Za tri dana, također na splitskim Gripama, Hrvatska će pokušati doći do prve pobjede u dvoboju s reprezentacijom Nizozemske. Susret će započeti u 18 sati.

Hrvatska
Sport