Priprema se novi prikaz "Turopoljske svadbe"

Turopoljsku svadbu dočarat će 150 folkloraša i glumaca uz pregršt prekrasnih običaja, nošnji, puno dobre pjesme, zabave i veselja

„Turopoljska svadba“ skraćeni je scenski prikaz svadbenih običaja iz Turopolja, onako kako ih je 1966. godine zabilježio Josip Kovačević
svadba2

Ogranak seljačke sloge Buševec poziva sve zainteresirane da se pridruže velikoj „Turopoljskoj svadbi“ koju će prikazati u subotu 1. srpnja s početkom u 18 sati, zajedno s članovima KUD-a „Dučec“ iz Mraclina i KUD-a „Nova Zora“ iz Donje Lomnice.

Na dvije pozornice svadbu će dočarati 150 folkloraša i glumaca u starinskom ugođaju Etno zadruge Buševec, uz konje i kočije, uz pregršt prekrasnih običaja, nošnji, puno dobre pjesme, zabave i veselja, baš onako kako je to bilo u Turopolju nekada.

„Turopoljska svadba“ skraćeni je scenski prikaz svadbenih običaja iz Turopolja, onako kako ih je 1966. godine zabilježio Josip Kovačević. Svadba je izvedena prvi put 1967. u Buševcu i Mraclinu, a do sada je uvježbana i izvedena deset puta, a 1969. godine snimila ju je Televizija Zagreb.

Ovogodišnja Turopoljska svadba izvodi se u obradi iz 2005. godine koju je napravio Ivan Rožić. Redatelji Svadbe su Mojmir Golemac i Ivan Rožić, dvojac, koji je ovu verziju svadbe već režirao 2005.,2010. i 2015.godine.

Događanja
Velika Gorica