Najveća bjelovarska turistička manifestacija

Predstavljen program Terezijane; na carskom vojnom balu više od 500 sudionika

Koncerte će održati Miroslav Škoro, Let3, Severina, Silente, Klapa Intrade, Dixieland band, Tribute band Dino Dvornik....
Predsjednik Milanović posjetio Terezijanu u Bjelovaru Damir Spehar/PIXSELL

Službeni program Terezijane, najveće turističke manifestacije Bjelovara koja će ove godine trajati četiri dana i početi u četvrtak, 18. lipnja, predstavljen je u srijedu, a najveća atrakcija bit će vojni bal s više od 500 sudionika.

Za organizaciju Terezijane ove godine zadužen je Centar za kulturu, a ravnateljica Ivana Hrpalo navela je da će grad tijekom trajanje te manifestacije zbog mnoštva aktivnosti biti podijeljen u zone.

-Imat ćemo dvije pozornice, jednu u parku, a drugu na korzu, dok će glavna atrakcija, svečana povorka i carski vojni bal biti na paviljonu. Park će biti podijeljen u zone, tako imamo craft zonu, art zonu, zonu čudesne šume, ulični program i dvije glavne pozornice- pojasnila je ravnateljica Hrpalo.

Otvorenje Terezijane zakazano je u četvrtak u atriju Gradskog muzeja, a uslijedit će koncert Big Benda Bjelovar u proširenom izdanju s popularnim solistima.

-Imat ćemo više od 150 programa. Nastupat će još Miroslav Škoro, Let3, Severina, Silente, Klapa Intrade, Dixieland band, Tribute band Dino Dvornik, Tribute band EKV, orkestri Glazbene škole Bjelovar i Virovitica, Orkestar Velenje iz Slovenije- kazala je ravnateljica Hrpalo.

Glumac i redatelj Ivan Ožegović režirat će carski vojni bal koji će okupiti više od 500 ljudi, a u organizaciji su i Sara i Ivan Oškera, profesori i istaknuti glazbenici koji će organizirati veliki koncert sa simfonijskim orkestrom na kojem će nastupiti više od 150 glazbenika.

Na predstavljanju programa bili su i gradonačelnik Dario Hrebak, mladi i uspješni glazbenik Luka Iverac iz Dixieland banda, Boris Abramović iz Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara i Sandro Toth, profesor likovne kulture koji će voditi likovne radionice.

-Sve je super posloženo i organizirano. Ovo će biti vrhunska Terezijana, vjerujem bolja i od prošle. Samo za koncerte simfonijskih orkestara smo kupili dodatnih tisuću stolica jer očekujemo veliki broj ljudi. Nadam se da neće biti kiše idućeg vikenda i da se dovoljno ispadala- kazao je gradonačelnik Hrebak.

Događanja
Središnja Hrvatska