Sjajan odaziv

Festival znanosti na Veleučilištu Velika Gorica – psi tragači, radionice, predavanja…

Kroz prostore Veleučilišta i njegovo dvorište prošlo je nekoliko stotina velikogoričkih srednjoškolaca i njihovih nastavnika
IMG-20230427-WA0005

Nakon jučerašnjih predavanja i radionica na Veleučilištu Velika Gorica i danas je bio iznimno bogat program u sklopu Festivala znanosti, koji je obuhvatio predavanja, radionice, prezentacije i izložbe.

Posebno zanimljivo za studente i srednjoškolce bilo je predavanje o ulozi pasa vodiča i dronova u kriznim situacijama. Dvorište VVG-a ispunili su znatiželjnici koji su od djelatnika Gorske službe spašavanja doznali brojne zanimljivosti o psima koji su obučeni da pronalaze ljude ispod ruševina ili i u drugim situacijama kada uglavnom o psima tragačima ovisi hoće li nečiji život biti spašen. Gosti iz osnovnih škola sudjelovali su u posebno zanimljivoj radionici male škole lemljenja, koju je vodio Ivica Čulina.

Festival znanosti osigurao je i niz iznimno zanimljivih predavanja. Andrija Šaban, Josip Rauker i Ante Vučetić osmisli su zgodno predavanje pod nazivom Motorna vozila – izazovi današnjice. Isto tako, Vedrana Čemerin Dujmić gostima srednjoškolcima je ispričala zanimljivosti vezane za e-prevoditelje i jezik struke, dok je Ljiljana Ivanković pripremila predavanje Elementi i vrste rasjeda.

Srednjoškolci i djelatnici imali su između ostaloga priliku poslušati još neka zanimljiva predavanja.

Događanja
Velika Gorica