Kruna organizacije

U zagrebačkoj Areni otvoreno Europsko prvenstvo u hrvanju

Na EP-u nastupa 466 sportaša iz 36 zemalja, među kojima i 13 hrvatskih predstavnika
Zagreb: Svečano otvorenje Europskog  prvenstva u hrvanju Igor Soban/PIXSELL

U zagrebačkoj Areni otvoreno je 74. izdanje Europskog hrvačkog prvenstva koje se održava u Zagrebu od 17. do 23. travnja. Na EP-u nastupa 466 sportaša iz 36 zemalja koji će se nadmetati u slobodnom stilu, te grčko rimskom stilu hrvanja, među kojima i 13 hrvatskih predstavnika.

-Ispred nas je veliko, povijesno prvenstvo za naš savez. Ljestvica je podignuta visoko, najviše. Trudimo se da ovo bude najbolje organizirano Europsko prvenstvo ikada- kazao je predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović.

Predsjednik Međunarodne hrvačke federacije Nenad Lalović naglasio je kako je ovo EP kruna u dosadašnjoj organizaciji brojnih hrvačkih natjecanja u Lijepoj našoj.

-Ovo je veliki događaj, prvi korak prema Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatska je u posljednjem desetljeću napravila veliki posao u organizaciji brojnih hrvatskih natjecanja, a ovo EP je kruna za sve učinjeno- kazao je Lalović.

-Hrvatska je zemlja sporta i sjajnih sportskih rezultata. Vjerujem kako je i ispred hrvatskog hrvanja sjajna budućnost- dodao je Lalović proglasivši EP otvorenim.

Prisutnima se obratila i ministrica sporta i turizma Nikolina Brnjac.

-Veseli me što je naša zemlja domaćin još jednog velikog sportskog događaja, što ćemo ovoga tjedna u Zagrebu ugostiti najbolje europske hrvače i hrvačice. Ovoga tjedna u Hrvatsku dolaze i najbolji relijaše svijeta. U posljednjih pet godina Hrvatska je ugostila više od 100 velikih sportskih manifestacija što samo potvrđuje kako je Hrvatska zemlja sporta i sportaša.

U ime Grada Zagreba dobrodošlicu i što bolje rezultate poželio je Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika.

Prva tri dana natjecanja na rasporedu je slobodno hrvanje, od srijede do petka borit će se žene, a od 21. do 23. travnja na rasporedu je grčko rimski stil.

Prvog dana natjecanja nastupio je jedan hrvatski predstavnik, Kreško Škugor u kategoriji do 79 kg u slobodnom stilu, no izgubio je u prvoj rundi kvalifikacija od bivšeg svjetskog prvaka Rusa Hetika Cobolova koji od 2021. nastupa za Srbiju.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport