Predstavljanje nove knjige prof. Ive Šimunovića 11. svibnja u HGK Zagreb

HGK poziva na promociju knjige prof.dr.sc Ive Šimunovića, prof.emeritusa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu “Prostorne čarolije”, u izdanju naklade Bošković, koja će se održati u petak, 11. svibnja u 11.00 sati u Konferencijskoj dvorani HGK Komore Zagreb, Draškovićeva 45/I, u Zagrebu.
 
Prva knjiga profesora Ive Šimunovića nosila je naslov “Regionalni grad”, slijedio je niz sličnih ekonomsko-urbanističkih studija, no tijekom svoje karijere autor otkriva da se malo toga od njegovih razmatranja ostvarilo u zbilji. Zato je napisao novu knjigu “Prostorne čarolije” u kojoj u šest poglavlja govori o našem mediteranskom podneblju koje slabo čuvamo, nedovoljno “brendiramo” i svakim danom sve više zagađujemo i uništavamo.

Knjigu koja tematski raspravlja i o novom obrascu grada, o ulozi prostora u razvoju gradova i o funkciji gradova u razvoju društva, predstaviti će: dr.sc. Zoran Radman, prof.dr.sc. Mladen Vedriš i akademik Mladen Obad Šćitaroci. O knjizi će govoriti i autor knjige a promociju će otvoriti i voditi dr.sc. Zlatan Fröhlich, predsjednik HGK Komore Zagreb.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo