FOTO: Drenjani ne žele Jurkasove krave u svome dvorištu

Mještani u Drenju ne žele farmu pod ni jednu cijenu
71951525_2423242254670014_7571411088055468032_n

Brojni mještani Drenja Brdovečkog ostali su iznenađeni kad je u javnost stigla vijest da je vlasnik OPG Jurkas iz Harmice, Vlado Jurkas, kupio zemljište u njihovu mjestu i tamo namjerava graditi novu farmu. Iako razgovori između Jurkasa i Općine Brdovec o lokaciji nove farme traju duže vrijeme, iznenađen je bio i načelnik Općine Brdovec Alen Prelec kad je saznao da je zemljište kupljeno samoinicijativno, a unatoč tome što je Jurkas znao da se mještani protive gradnji farme u Drenju.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Drenje Brdovečko, Stjepan Esih, sazvao je zbor građana na kojem je planirao da načelnik Općine Prelec i vlasnik OPG-a Jurkas obrazlože trenutno stanje. Jurkas nije došao, a Prelec se uglavnom branio od ljutih mještana Drenja.

-Nikad nisam pogodovao nikome, a najmanje Jurkasu. Puno smo razgovarali o ovoj temi, ali ovim činom je pokazao da je sebičan i nije sklon suradnji. Znam da će biti puno onih koji će mi sad mahati ovim slučajem pred nosom, ali mi nismo protiv farme, samo želimo da bude uređena i na mjestu gdje nikome ne smeta. Ako vidimo koliko brige Jurkas pokazuje prema svom dvorištu danas, onda možemo biti zabrinuti za izgled farme sutra- rekao je Prelec.

Unatoč pokušaju da argumentirano informira mještane Drenja o situaciji i mogućnostima, često je bio prozivan za neaktivnost, a baratalo se i brojnim polu informacijama iz kategorije čula-kazala.

Na kraju je zaključeno da mještani u Drenju ne žele farmu pod ni jednu cijenu, te traže da se odmah stavi moratorij na bilo kakve zahtjeve za izdavanje nekih mišljenja o takvim objektima, a da se u najkraćem mogućem roku izmjeni Prostorni plan Općine Brdovec u kojem će se navesti kako farma ne može biti na bliže od 1 000 metara od građevinske zone. 

Brdovec
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija