KORONA DANAS: Aktualna situacija u Hrvatskoj

Stižu najnoviji podaci o zaraženima
Zagreb: Građani nervozni zbog velike gužve na testiranje za COVID-19 u Zavodu Marko Lukunić/PIXSELL

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva su nova slučaja zaraze koronavirusom.

U posljednja 24 sata u Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze od koronavirusa, što je najveći dnevni broj zaraženih od te bolesti. Četiri osobe su s područja općine Hrvatska Dubica, po dvije osobe s područja Kutine i Popovače, te po jedna osoba s područja Siska i Petrinje.

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je 12 novooboljelih osoba. Četiri nova slučaja zabilježena su u Ispostavi Zaprešić, tri u Ispostavi Jastrebarsko, po dva u Ispostavama Velika Gorica i Dugo Selo, dok je jedan slučaj evidentiran u Ispostavi Vrbovec.

Nova 32 slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Zagrebu u protekla 24 sata, mahom povratnika s godišnjih odmora, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite koji je pozvao građane na strpljenje uslijed pojačanog pritiska na epidemiološku službu.

U Karlovačkoj županiji utvrđeno je sedam novooboljelih osoba od koronavirusa. Od ukupno njih 99 koliko ih je testirano, najviše je novooboljelih u Karlovcu – četvoro.

ISTRA I PRIMORJE 

U Primorsko-goranskoj županiji evidentirano je šest osoba novozaraženih koronavirusom, a svi su mlađi ljudi.

U Istarskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva pozitivnih na Covid-19, a među zaraženima je petoro djelatnika pulske mesnice.

U protekla 24 sata od 17 testiranih osoba na području Ličko-senjske županije troje je imalo pozitivne nalaze na koronavirus. Od triju novooboljelih osoba jedna je iz Novalje, a druge su dvije strani državljani koji su u režimu samoizolacije na području Novalje.

DALMACIJA 

Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Zadarskoj županiji. Troje novooboljelih je s područja Zadra, a po jedan iz općina Zemunik Donji, Posedarje, Pakoštane te Sv. Filip i Jakov.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 36 novozaraženih koronavirusom, među njima njih 20 iz Splita.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je ozdravila.

SLAVONIJA 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata po jedna novooboljela osoba registrirana je u Vinkovcima, Županji i Nuštru.

U Osječko-baranjskoj županiji pet je novoboljelih osoba od koronavirusa. Četiri novooboljele osobe su s područja Osijeka, a jedna s područja Đakova.

U Brodsko-posavskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Virovitičko-podravske županije jedna je nova osoba zaražena virusom SARS-CoV-2, riječ je o liječniku, koji se zarazio na ljetovanju, a njegova tri kontakta su u samoizolaciji.

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, većinom sa sportskih susreta.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj županiji u prethodna 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o ženskoj osobi starije životne dobi koja se zarazila za vrijeme ljetovanja na otoku Pagu.

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježene su dvije novozaražene osobe i to iz grada Zlatara.

U Međimursko županiji tijekom poslijepodneva zabilježeno je šest  novozaraženih COVID-19 virusom. Četiri novooboljele osobe su kontakti ranije oboljelih, a dvije su osobe povezane s ljetovanjem.

Hrvatska
Ostalo