PRISTIŽU IZVJEŠĆA: Pratite situaciju s koronavirusom u zemlji

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite
covid-19-4951405_1280-768×512-1-1-1-1-1-1

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 12 je novoboljelih osoba od koronavirusa – deset novooboljelih osoba je iz Osijeka, jedna iz Našica i jedna iz Popovca.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je devet novooboljelih osoba od koronavirusa, šest je osoba iz Vinkovaca te po jedna osoba iz Vukovara, Cerne i Otoka.

Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom registrirana su u Brodsko-posavskoj županiji.

Prema podacima Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije u ovoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa.

ISTRA I PRIOBALJE

U Istarskoj županiji jedna je osoba pozitivna na koronavirus, a riječ je o djelatniku predškolske ustanove u Puli.

Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata evidentirane su još dvije osobe novozaražene koronavirusom, a obje su bile na ljetovanju u Dalmaciji.

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba iz Popovače.

U Varaždinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, sve tri osobe su bliski obiteljski kontakti prethodno zaražene osobe, srednje životne dobi i bez simptoma pa će se liječiti kod kuće.

Na području Zagrebačke županije potvrđeno je šest novih slučajeva infekcije koronavirusom, a novooboljeli dolaze iz ispostava Zaprešić, Samobor i Dugo Selo.

U posljednja 24 sata u Zagrebu je zabilježen 41 novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna novozaražena osoba i to s područja Gornje Stubice.

Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom bilježi Međimurska županija, od kojih je četvero povezano s osobom koja se zaražena vratila s ljetovanja u Vodicama i infekciju prenijela na tri bliske osobe.

U zadnja 24 sata pet je novooboljelih od koronavirusa u Karlovačkoj županiji – tri mlađa muškarca i jedna starija žena su iz Karlovca, a peti je strani državljanin u tranzitu kroz Karlovac.

DALMACIJA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 37 je novooboljelih osoba – iz Splita osamnaest, Kaštela pet, Imotskoga dvije te po jedna iz Solina, Okruga, Trogira, Lokvičića, Prološca, Ciste Provo, Sinja, Otoka, Lećevice, Bola, Starog Grada i Makarske. Također, u KBC-u Split preminula je 81-godišnjakinja, koja je uz COVID imala niz kroničnih bolesti.

U Zadarskoj županiji osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom, i to s područja Zadra te općina Kolan i Poličnik.

Tri koronavirusom novozaražene osobe bilježi u zadnja 24 sata Šibensko-kninska županija, dvije iz Šibenike i jednu u Bilicama.

Tri koronavirusom zaražene osobe bilježi Dubrovačko-neretvanska županija, a riječ je o djevojci iz Ploča te ženi srednjih godina i mladiću iz Metkovića.

Hrvatska
Ostalo