EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Pratite aktualno stanje u županijama

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite
covid-19-5055892_1280-768×311-1-1

ISTRA I PRIOBALJE

U Primorsko-goranskoj županiji zabilježene su četiri novozaražene osobe, a riječ je o obiteljskim kontaktima i povratnicima s ljetovanja.

U Istri je zabilježeno dvoje novooboljelih, a riječ je o građevinskom radniku iz BiH i Puljaninu koji je bio u Dalmaciji.

DALMACIJA

Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom u Zadarskoj županiji, a riječ je o Britancu koji boravi u Zadru.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 24 je novozaraženih koronavirusom i to najviše iz Splita – šest osoba, u Imotskom i Makarskoj ih je troje, u Kaštelima, Runovićima i Klisu dvije osobe i po jedna osoba iz Brela, Podbablja, Podstane, Prološca, Runovića i Zmijavaca. Uz njih pozitivno je još osam osoba iz drugih županija – četiri iz Zagreba, dvije iz Osječko-baranjske županije te po jedna iz Krapinsko-zagorske i Brodsko-posavske županije.

U Šibensko-kninskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom – tri s područja Vodica, dva s područja Šibenika i jedan s područja Rogoznice.

U Novalji na Pagu dvoje je novozaraženih koronavirusom – medicinska sestra i kućni kontakt ranije oboljelog djelatnika ambulante.

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji u pos­ljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze COVID­-19 infekcijom.

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije potvrđena su dva nova slučaja infekcije koronavirusom.

U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o starijem muškarcu koji je zbog teške kliničke slike u varaždinskoj Općoj bolnici.

Zagrebački stožer civilne zaštite izvijestio je da je u protekla 24 sata detektirano 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom istaknuvši da je većina novooboljelih zaražena u noćnim klubovima na obali.

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Međimurskoj županiji, a riječ je o stranom državljaninu na privremenom radu u Hrvatskoj, s prijavljenim boravištem u toj županiji.

U protekla 24 sata evidentirana je jedna novozaražena osoba s područja Krapinsko-zagorske županije, a nalazi se u samoizolaciji na području Splitsko-dalmatinske županije.

U Karlovačkoj županiji novozaraženi koronavirusom je muškarac srednje životne dobi iz okolice Karlovca.

SLAVONIJA

Četvero je novooboljelih na području Osječko-baranjske županije, i to troje iz Osijeka i jedna osoba iz Darde.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je jedan slučaj zaraze koronavirusom.

U Požeško-slavonskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom.

Pet osoba iz Vinkovaca i jedna iz Bapske novooboljele su u posljednja 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Hrvatska
Ostalo