KORONA: Pratite aktualnu situaciju u zemlji

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite
man-4957154_1280

ISTRA

U Istri nema novooboljelih od koronavirusa, ali je u pulskoj Općoj bolnici tijekom jučerašnjeg dana umro 73-godišnjak s više kroničnih bolesti, inače korisnik umaškog doma za starije i nemoćne osobe.

DALMACIJA

U Zadarskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o starijem muškarcu s otoka Vira, koji je obiteljski kontakt pozitivne osobe.

Jedna je osoba umrla, a 24 su novozaražene koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zaraženo je šest osoba iz Splita, po dvije iz Omiša i Prgometa, po jedna iz Komiže i Vrlike, a među novooboljelima je i 11 štićenika te djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici.

Koronavirusom je zaražena djelatnica Doma za starije i teško bolesne osobe “Majka Marija Petković” u Blatu na Korčuli, koja je testirana prije povratka s godišnjeg odmora, pa je ukupno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 12 aktivnih slučajeva zaraze.

SLAVONIJA

U Virovitičko-podravskoj i Brodsko-posavskoj županiji nema novoboljelih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, a novooboljeli dolaze iz Vukovara i Ivankova.

U Osječko-baranjskoj županiji dvije su novooboljele osobe, jedna s područja ispostave Zavoda za javno zdravstvo u Osijeku, a druga na području ispostave u Belome Manastiru. Također, od jučer je preminula jedna sa znatnim komorbiditetima.

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Ličko-senjskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije nema novih slučajeva infekcije koronavirusom.

U Varaždinskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze, bliski obiteljski kontakt ranije zaražene osobe.

U Zagrebu su tijekom jučerašnjeg dana zabilježena tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih, a od posljedica COVIDA-19 u karlovačkoj je bolnici umrla je 85-godišnjakinja iz Vojnića.

Hrvatska
Ostalo