Pratite epidemiološku situaciju u zemlji

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite
coranavirus-4929536_1280-1-768×512-1-2

ISTRA

U Istri su potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Osobe iz Umaga i Labina bliski su kontakti ranije dijagnosticiranih pacijenata dok je jedna od novozaraženih korisnica pulskog Doma za starije osobe “Alfredo Štiglić”.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježene su dvije novooboljele osobe od koronavirusa iz Tovarnika i Starih Mikanovaca, dok je od jučer preminula jedna osoba.

U Osječko-baranjskoj županiji od koronavirusa je preminula jedna osoba, a zabilježena su dva nova slučaja zaraze s područja našičke Ispostave Zavoda za javno zdravstvo.

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u Ispostavi Dugo Selo.

U Zagrebu je dvoje pozitivnih na koronavirus, jedan je kontakt ranije oboljelog, a drugome je nejasna epidemiološka anamneza.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, no dio nalaza još se čeka.

U Sisačko-moslavačkoj županiji četiri su novooboljele osobe od COVIDA-19, dva pacijenta su s područja Petrinje te po jedan pacijent s područja Kutine i Popovače.

DALMACIJA

Žena s prebivalištem u Zagrebu jedina je novozaražena osoba koronavirusom na području Zadarske županije tijekom protekla 24 sata.

Od 291 obrađenog testa s područja Splitsko-dalmatinske županije sedam je osoba pozitivno na koronavirus, i to po tri iz Splita i Otoka te jedna iz Sinja.

Četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Riječ je o mladićima iz Dubrovnika i Metkovića za koje se utvrđuje epidemiološka veza te djevojci iz Župe dubrovačke i starijem muškarcu s boravištem u BiH, a koji su se zarazili u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska
Ostalo