KORONA U HRVATSKOJ: Donosimo aktualnu situaciju

Pristižu najnoviji podaci županijskih Stožera
covid-19-4908692_1280-1

ISTRA I PRIMORJE 

U Istri su utvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o osobama koje su bliski kontakt već pozitivnih osoba.

Na području Primorsko-goranske županije zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom u protekla 24 sata, a u Kliničkom bolničkom centru Rijeka smješteno je devet oboljelih pacijenata. Od novih pet zaraženih po dva su člana dviju obitelji, poznati kontakti iz Zagreba i županije, a  peta osoba je s uvezenim virusom iz Srbije, koja se nalazila u samoizolaciji.

SLAVONIJA

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije potvrdio je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, koji su kontakti ranije oboljelih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji deset je novopozitivnih na koronavirus. Među novooboljelima četiri su osobe iz Starih Mikanovaca, tri iz Vinkovaca, dvije iz Tovarnika i jedna iz Vukovara.

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata šest je novoboljelih od koronavirusa. Tri su osobe iz Osijeka, dvije iz Našica, a jedna s područja Belog Manastira.

Na području Virovitičko-podravske županije četvero je novozaraženih od koronavirusa, a jedna se osoba oporavila.

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji evidentirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, te su trenutno aktivna 64 slučaja.

U Zagrebu je 18 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih su polovica kontakti ranije oboljelih, a isti je broj i izliječenih osoba.

U Karlovačkoj županiji je 12 novozaraženih koronavirusom, po šest u Generalskom Stolu i Ogulinu, među kojima su jedna zdravstvena djelatnica ogulinske Opće bolnice te jedna zaposlenica oveće tvrtke u Generalskom Stolu pa epidemiolozi obrađuju mnoge njezine kontakte.

DALMACIJA

Na zadarskom području jedna je novozaražena osoba koronavirusom, a riječ je o kontaktu prije oboljele osobe.

Na području Splitsko-dalmatinske županije devet je novooboljelih od Covida-19. Šest je osoba iz Splita, te po jedna iz Solina, Trogira i Vrgorca.

Pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Riječ je o mladiću i muškarcu srednje dobi iz Dubrovnika, muškarcu i ženi srednjih godina iz Župe dubrovačke te o mladiću iz Metkovića.

SJEVERNA HRVATSKA 

Nakon pet dana Varaždinska županija ima jednu novozaraženu osobu, ženu srednjih godina s blažom kliničkom slikom.

Hrvatska
Ostalo