FOTO: Otvoren dograđen i rekonstruiran Dječji vrtić Kapljica

Sredstvima fondova EU i Općine Bistra dovršena je dogradnja novog dijela Dječjeg vrtića Kapljica u Donjoj Bistri, te energetska obnova starog dijela i nabava potrebne opreme
118787750_309021870358246_1606053538970859848_n

Sredstvima fondova EU i Općine Bistra dovršena je dogradnja novog dijela Dječjeg vrtića Kapljica u Donjoj Bistri, te energetska obnova starog dijela i nabava potrebne opreme. Tim radovima osiguran je smještaj za dodatnih 35 klinaca koji će od ove godine moći boraviti u vrtiću, osigurano je pet novih radnih mjesta te je smanjena potrošnja energenata u vrtiću. Svečanosti otvorenja u Bistri su nazočili predstavnici Fonda za ruralni razvoj, načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić te predstavnici izvođača.

Dječji vrtić u Bistri izgrađen je 1979. godine i u njemu boravi više od 160 djece. Do sada je imao certifikat za energetski razred E, a od sada će to biti u B razredu, a to znači ušteda u energentima od 82 posto i smanjenje emisije CO2 za 69 posto. Projekt dogradnje vrtića koštao je 5,3 milijuna kuna od čega je iz fondova EU osigurano 4,7 milijuna kuna, dok je vrijednost obnove starog dijela više od 2,3 milijuna kuna uz kredit kojeg je dignu bistranski vrtić uz pomoć Općine Bistra.

-Zahvaljujem svima koji su u ovo epidemiološki neprikladno vrijeme došli na našu malu svečanost i žao mi je što radi tih zdravstvene situacije s nama ne mogu biti i naša djeca radi kojih smo sve ovo i radili. Ovo je za nas velik dan jer završava projekt bio zahtjevan i nije trajao kratko. Ovo je bio naš san, rekla je ravnateljica DV Kapljica Carmen-Ankica Ljubić.

U ime Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nazočne je pozdravio Saša Bukovac uz želju da nastave ovako dobru suradnju, a to je odmah najavio načelnik Gulić istaknuvši da je i nadalje kapacitet vrtića manji od potreba, pa je u planu gradnja vrtića u Gornjoj Bistri, dok je vrtić blagoslovio novi bistranski župnik Marko Baršić.

Bistra
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija