Župan Kožić potpisao ugovore za financiranje operativnih snaga Civilne zaštite Zagrebačke županije

Zagrebačka županija dodijelila 4,6 milijuna kuna snagama civilne zaštite
zap_ugovori (3)

U prostorijama zaprešićkog komunalnog poduzeća, gdje je smještena i JVP Grada Zaprešića, potpisani ugovori vrijedni više od 4,5 milijuna kuna. Ugovore je potpisao župan zagrebačke županije a odnose se na financiranje operativnih snaga CZ Zagrebačke županije.

-Iza nas je godina u kojoj je priroda pokazala svu svoju razornu snagu, dok su snage civilne zaštite pokazale nadljudsku snagu i profesionalnost“, rekao je župan Kožić zahvalivši svim snagama na uspješno odrađenim intervencijama na potresom oštećenim područjima u županiji, a posebice u Zaprešiću, Kravarskom, Pokupskom i Velikoj Gorici, ali i na području susjedne Sisačko-moslavačke županije te Grada Zagreba. Vrijednost ovogodišnjih ugovora za 400 tisuća kuna premašuje prošlogodišnji iznos, a ponosan sam da smo kao Županija u mogućnosti financijski osigurati nadstandard- rekao je prilikom potpisivanja ugovora župan Kožić.

U ime domaćina, Grada Zaprešića, nazočne je pozdravio gradonačelnik Zaprešića Željko Turk istaknuvši sve vrijednosti koje su žurne službe pokazale nakon razornog prosinca u prosincu. Naglasio je kako se takva operativna spremnost ne postiže preko noći, već kontinuiranim ulaganjem tijekom svih ovih godina.

Najviše novca ovim ugovorima dodijeljeno je Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, a njen predsjednik Stjepan Ptiček izrazio je uvjerenje kako će ovih 4,3 milijuna kuna mnogo značiti za 19 tisuća vatrogasaca u zagrebačkoj županiji. Drinka Sopta, ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, naglasila je da će uz ovih 70 tisuća kuna za županijske interventne timove, Zagrebačka županija u 2021. godini izdvojiti dodatnih 1,3 milijuna kuna koji će biti utrošeni za njihovo redovito djelovanje, ali i za djelovanje u katastrofama.

Od ovih 4,3 milijuna kuna, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanje – stanici Samobor dodijeljeno je 100.000 kuna, stanici Zagreb 40.000 kuna, dok je za Hrvatsku udrugu za obuku potražnih pasa osigurano 25.000 kuna.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija