ANDREJ PLENKOVIĆ IZ IVANIĆ-GRADA: Vlada ima dobru suradnju s Ivanić-Gradom i Zagrebačkom županijom

Premijer Andrej Plenković boravio je u Ivanić-Gradu te istaknuo dobru suradnju s gradskim i vlastima Zagrebačke županije za koju je rekao da je među pet najrazvijenijih, a za grad da kroz ulaganja image gradi na zdravstvenom turizmu
Premijer Plenković sastao se s gradonačelnikom Ivanić-Grada, Javorom Bojanom Lešom Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković boravio je u Ivanić-Gradu te istaknuo dobru suradnju s gradskim i vlastima Zagrebačke županije za koju je rekao da je među pet najrazvijenijih, a za grad da kroz ulaganja image gradi na zdravstvenom turizmu.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i županom Stjepanom Kožićem u Gradskoj upravi premijer je izjavio da županija i Ivanić-Grad svojim ulaganjima djeluju komplementarno s onim što čini Vlada za očuvanje radnih mjesta.

-Riječ je o sredstvima koja su dotakla čak 57 tisuća radnika, 512 milijuna kuna je isplaćeno do sada za očuvanje radnih mjesta- naveo je Plenković.

Iz EU 51 milijun eura za projekte razvoja županije

Naglasio je da je u mandatu njegove Vlade na području županije ugovoreno 51 milijuna eura iz EU za projekte koji pridonose njezinom razvoju. Ujedno je reformom Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave ova županija dobila, kad se zbroje županija gradovi i općine, 28 posto više prihoda u prošloj godini u odnosu na 2017., dodao je premijer.

Županija se potvrdila među pet najrazvijenijih u Hrvatskoj, istaknuo je i Ivanić-Grad pohvalio zbog ulaganja u školsku infrastrukturu i sportske dvorane za mlade te “koncept razvoja zdravstvenog turizma na temelju kojeg ovaj grad i gradi svoj image unutar županije”.

Goran Stanzl/PIXSELL

U tom kontekstu gradonačelnik Leš istaknuo je ulaganje u “Naftalan”, temeljem kojeg se Ivanić-Grad upravo prepoznaje kao mjesto razvoja zdravstvenog turizma. Ivanić-Grad prošle je godine izgradio novu školsku sportsku dvoranu, a gradonačelnik najavljuje izgradnju još jedne ove godine. Istaknuo je i ulaganje u energetsku obnovu vrtića, koji su svi obnovljeni.

Izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Vladom vezano uz projekt izgradnje kanalizacijskog sustava, a nada se da će se uskoro početi i s radovima na uređenju pruge.

Država ulaže upravo za što treba – u razvoj infrastrukture

Država ulaže upravo za što treba, u razvoj infrastrukture, a grad se nadopunjuje na sve državne mjere, rekao je Leš.

Župan Kožić istaknuo je da je županija u proširenje “Naftalana” uložila 70 milijuna kuna, te je također istaknuo ulaganja u osnovno i srednje obrazovanje. To činimo i u cijeloj županiji, dodao je i naveo da su te investicije vrijedne preko 140 milijuna kuna. Naglasio je i da je županija u prošloj godini povećala pomoć za poduzetnike preko 90 posto.

Izdvojili smo bespovratnih 13,7 milijuna kuna, a kroz OPG-ove oko osam milijuna kuna bespovratnih sredstava, rekao je Kožić te posebno istaknuo da je u prošloj godini u županiji novozaposlenih bilo više od 1500.

Najavio je daljnja ulaganja u vodoopskrbnu infrastrukturu, posebno u istočnom dijelu županije – u deset općina i četiri grada, a vrijednost investicije je ukupno 883 milijuna kuna.

Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Politika
Zagrebačka županija