Potop HSS-a u Zagrebačkoj županiji

Kakva je sudbina stranke, koja se pod Beljakovim vodstvom udaljila od sela i svega onoga što je zagovarala doktrina Stjepana Radića pokazat će vrijeme, koje će za HSS biti sve, samo ne lagodno i mirno
Zagreb. Održana je 4. sjednica predsjedništva stranke HSS Davorin Višnjić/PIXSELL

Politika HSS-a i Kreše Beljaka polako dolazi na naplatu. Drugi krug ovogodišnjih izbora donio je potpuni potop stranke, koja je ne tako davno bila vodeći akter svih političkih zbivanja u Zagrebačkoj županiji. Da nešto ide u krivom smjeru pokazali su još izbori održani protekle jeseni, kada je HSS izgubio svoju utvrdu u Brckovljanima, gdje je pobjedu odnio HDZ-ov kandidat Tihomir Đuras.

Strmoglavi pad nastavljen je ovoga svibnja. Još u prvom krugu HSS je izgubio Farkaševac, gdje je Dražen Draganić morao priznati izborni poraz pred mladim Matijom Copakom. Nakon Farkaševca, HSS je večeras ostao i bez još jedne općine na vrbovečkom području. Nikolu Kožara s vlasti je u Preseki “skinuo” Martin Martić, iz Stjepan Kožić Nezavisne liste.

Najveći poraz Krešo Beljak i HSS doživjeli su u Samoboru. Utvrda je pala pred naletom FOKUS-a i Petre Škrobot, koja je dobila 8 635 glasova, naspram Beljakove uzdanice Željka Staneca, kojem su Samoborci dali 7079 glasova.

Kakva je sudbina stranke, koja se pod Beljakovim vodstvom udaljila od sela i svega onoga što je zagovarala doktrina Stjepana Radića pokazat će vrijeme, koje će za HSS biti sve, samo ne lagodno i mirno.

Hrvatska
Politika
Zagrebačka županija