Robert Prosinečki novi trener ljubljanske Olimpije

Na trenersku klupu se vraća nakon godinu i pol dana stanke, a s Olimpijom je potpisao ugovor do kraja sezone 2023./24.
Zagreb: Robert Prosinečki, nogometni trener Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nogometni klub Olimpija iz Ljubljane službeno je potvrdio kako je novi trener tog slovenskog prvoligaša hrvatski strateg, 53-godišnji Robert Prosinečki. Na toj dužnosti Prosinečki će zamijeniti također Hrvata, Dinu Skendera, koji je napustio klub uslijed slabijih rezultata u nastavku sezone.

-Nakon što je Uprava kluba, nakon niza neuvjerljivih nastupa i rezultata koji nisu bili na očekivanoj razini, odlučila smijeniti dosadašnje stručno vodstvo, s ponosom i zadovoljstvom predstavljamo kako je novi trener našeg kluba Robert Prosinečki. Ne događa se svaki dan da tako veliko nogometno ime dođe u Sloveniju. Ukazala nam se prilika i iskoristili smo je- ovim su povodom priopćili iz Olimpije koja se trenutačno nalazi na trećem mjestu ljestvice.

Nakon sjajne igračke karijere u kojoj je, između ostalih, briljirao u Crvenoj zvezdi, Barceloni, madridskom Realu i tadašnjoj zagrebačkoj Croatiji, Prosinečki je trenersku karijeri počeo 2004. godine kao pomoćnik u Zagrebu. Prvi samostalni trenerski posao imao je u Crvenoj zvezdi, kasnije je radio još u Kayserisporu (dva puta) i Denizlisporu, a bio je i izbornik Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine.

Hrvatska
Sport