FOTO: Proslavljen Dan gradske četvrti Sjever Zaprešić

Bila je to prigoda da se javnost upozna s provedenim projektima na području četvrti, ali da se daju naznake i budućeg smjera u kojem čelnici Grada Zaprešića i ove četvrti planiraju ploviti
280133953_1227113208105941_548691640280930669_n

Dan Župe Marije Kraljice apostola i Dan Gradske četvrti Sjever Zaprešić obilježen je svečanom sjednicom Vijeća Gradske četvrti Sjever Zaprešić, svetom misom te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred spomenika dr. Franje Tuđmana na istoimenom trgu u Zaprešiću. Bila je to prigoda da se javnost upozna s provedenim projektima na području četvrti, ali da se daju naznake i budućeg smjera u kojem čelnici Grada Zaprešića i ove četvrti planiraju ploviti.

Tajnica Vijeća GČ Sjever Zaprešić Martina Mišak Perić u izvješću je podsjetila kako se u posljednje vrijeme puno radilo na povećanju sigurnosti u prometu izgradnjom uzdignutih ploha, a ulagalo se i u biciklističke staze te komunalnu infrastrukturu.

Realizacijom programa i suradnjom s Gradom Zaprešićem zadovoljan je i predsjednik GČ Antun Tomičić ističući kako se mnogo ulaže na ovom prostoru, a njihove planove i savjete gradske službe često uvaže. S time se složio i zamjenik gradonačelnika Alan Labus podsjetivši da je na području grada važno uravnoteženo ulagati u svaki prostor, ali da ova gradska četvrt ima svojih prednosti u obliku Novih dvora koji će se uskoro početi u cijelosti obnavljati. Osim toga, pri kraju je i gradnja novog dječjeg vrtića, a na prostoru četvrti već od ranije je izgrađena kompletna infrastruktura i društveni sadržaji.

-Uz škole i još jedan dječji vrtić koji je u izgradnji na ovom teritoriju te dom zdravlja, bogatstvo četvrti čine i Novi dvori. Pokrenuli smo njihovu obnovu, a neke objekte već stavili u funkciju. Pred nama je i jedan tender Ministarstva turizma na koji bismo mogli biti prihvatljiv aplikant i, vjerujem, povući značajna sredstva. Maksimalna je potpora 40 milijuna kuna. Uredit ćemo dvorac i još možda koji objekt te dio perivoja. Zgrada novog vrtića je skoro gotova i do kraja godine završit ćemo građevinski dio, a onda slijedi opremanje. Vjerujem da ćemo negdje do proljeća iduće godine imati potpuno opremljen novi vrtić- najavio je Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića.

Članice Pjevačke skupine „Ivančica“ KUD-a Kupljenovo dodatno su uveličale svečanu sjednicu izvođenjem državne himne te nekoliko izvornih napjeva.

Događanja
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija
Zaprešić