Turski predsjednik stigao na Pantovčak

Počasno-zaštitna bojna pozdravila je turskog čelnika u 10 sati, nakon čega su intonirane hrvatska i turska himna
Zagreb: Zoran Milanović ugostio turskog predsjednika Recepa Erdogana u Predsjedničkim dvorima Goran Stanzl/PIXSELL

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je na Pantovčak u sklopu službenog posjeta Hrvatskoj na poziv predsjednika Zorana Milanovića.

Počasno-zaštitna bojna pozdravila je turskog čelnika u 10 sati, nakon čega su intonirane hrvatska i turska himna.

U nazočnosti Erdogana i Milanovića na Pantovčaku će Memorandum o razumijevanju između hrvatskog i turskog ministarstva unutarnjih poslova o osiguravanju javnog reda i mira te o suradnji u području upravljanja katastrofama i kriznim situacijama potpisati hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i njegov turski kolega Suleyman Soylu.

Prve dame Sanja Musić Milanović i Emine Erdogan posjetit će tijekom prijepodneva Osnovnu školu Matije Gupca, pri čemu će u školi biti predstavljen i projekt Živjeti zdravo.

U Sisku će Erdogan otvoriti novi islamski centar s džamijom, a po povratku će sa suprugom Eminom položiti vijenac ispred Spomenika domovini na Trgu Stjepana Radića, nakon čega će se se obratiti u Hotelu Westin sudionicima Hrvatsko-turskog gospodarskog foruma u organizaciji Kluba izvoznika i DEIK-a (Odbor za vanjske ekonomske odnose Turske) pod pokroviteljstvom predsjednika Milanovića.

Erdogan će se nakon toga susresti s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem u Banskim dvorima, dok će svoj posjet Hrvatskoj zaključiti svečanom večerom na Pantovčaku.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska