60 godina rukometa u Samoboru

U Centru za mlade Bunker predstavljena je monografija 60 godina rukometa u Samoboru (1957.-2017.)– Prinos povijesti sporta u gradovima Samoboru i Svetoj Nedelji, autora dr.med.vet. Mile Plazonića, u izdanju nakladničke kuće Meridijani.

O monografiji su detaljnije govorili direktorica Meridijana i urednica izdanja Petra Somek, naglasivši da su na 304 stranice kroz dva poglavlja temeljito prikazana povijest i značenje rukometnog sporta u gradovima Samoboru i Svetoj Nedelji. O tome kako je došao na ideju da napiše ovu knjigu, kako je ona nastajala tijekom pet godina istraživanja i prikupljanja različitih podataka i ostale dokumentacije, uz zahvalu brojnim suradnicima i svima koji su doprinijeli da ovo opsežno izdanje bude i ukoričeno, govorio je sam Mile Plazonić.

U knjizi je objavljeno oko 500 fotografija, navedeno je nekoliko tisuća rezultata raznih rukometnih utakmica, oko 2500 imena igrača i sportskih djelatnika, te svih 46 registriranih klubova koji su u proteklih 60 godina djelovali ili još djeluju u samoborskom kraju.