23-godišnjak po Zaprešiću krao gorivo, akumulatore i motorne pile

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici će podnijet posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu
gorivo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela teške krađe i jednog kaznenog djela „krađr koje je ostalo u pokušaju.

Sumnja se da je od sredine prosinca 2021. do sredine veljače 2022. godine na području Zaprešića s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi u dva navrata došao do radnih strojeva-bagera na kojima je nasilno otvorio poklopce rezervoara, a zatim iz istih istočio preko 400 litara pogonskog goriva dok je iz jednog otuđio i akumulator.

U istom razdoblju osumnjičeni je došao i do pakirano kamiona iz čijeg je rezervoara istočio preko 100 litara goriva u kanistre da bi potom odustao od daljnje namjere te se udaljio ništa ne otuđivši. Naime, tu nije bio kraj protupravnog ponašanja 23-godišnjaka te se tako sumnja da je od početka do sredine travnja 2022.godine, s vozila „prešao“ na vikend kuće također na području Zaprešića gdje je na dvije vikendice nasilno otvorio ulazna vrata i otuđio motorni trimer, motornu pilu te vanbrodski motor s pripadajućim rezervoarom.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 33 000 kuna.

 

Crna kronika
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija
Zaprešić