15-godišnja Jelena Buchberger senzacija Prvenstva Hrvatske u badmintonu

Jelena Bucberger osvajanjem državnog naslova ispisala povijest velikogoričkog badmintona
photo_2021-09-13 13.28.43

U Čakovcu je održano prvenstvo Hrvatske za seniore na kojem su svoje prve seniorske naslove prvaka osvojili Filip Špoljarec (BK Medvedgrad), Jelena Buchberger (BK Velika Gorica) i Dora Drvodelić (BK Medvedgrad)

Nakon “dugo” čekanja Špoljarec je konačno osvojio naslov u pojedinačnoj konkurenciji, nakon što je u finalu bio bolji od Josipa Uglešića (BK Medvedgrad), koji je iznenađujuće u polufinalu detronizirao do jučer aktualnog prvaka – Luku Bana (BK Medvedgrad). Borna Vadlja (BK Međimurje) također je osvojio broncu uz dojučerašnjeg prvaka Bana.

Špoljarec se zlatom okitio i u muškim parovima s Lukom Banom, nakon što su u finalu slavili protiv domaćeg para – Borne Vadlje i Luke Grubića (BK Međimurje Čakovec). Brončane medalje osvojili su igrači BK Velike Gorice: Filip Jagar, Dominik Doko, Vito Buchberger i Filip Antunović.

U konkurenciji žena senzacionalna pobjednica postala je 15-godišnja Jelena Buchberger, koja je u finalu slavila protiv šesterostruke prvakinje Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji Matee Čiče. Brončanim medaljama okitile su se Inga Sadaić i Dora Drvodelić (BK Medvedgrad).

Čiča je zlato osvojila u konkurenciji ženskih parova s klupskom suigračicom Katarinom Galenić. One su u finalu bile bolje od Dore Dragčević (BK Velika Gorica) i Dore Drvodelić (BK Medvedgrad). Brončane medalje osvojile su Inga Sadaić, Ira Martinuš, Iva Sulić i Luna Šaban (BK Medvedgrad).

U mješovitim parovima prvaci Hrvatske postali su Luka Ban i Dora Drvodelić, kojima je u finalu meč predao par Josip Uglešić i Inga Sadaić, zbog problema s grčevima (Uglešić). Drvodelić je po prvi put u svojoj karijeri osvojila naslov seniorske prvakinje Hrvatske u bilo kojoj konkurenciji. Bronce su osvojili Jagar i Dragčević (BK Velika Gorica) te Borna Car i Čiča (BK Medvedgrad).

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija