12. i 13. rujna zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj

ResizeImage

Tradicionalno, 289. po redu, zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj, koje je ujedno i hodočašće mladih, ove će se godine održati od subote 12. do nedjelje 13. rujna pod geslom „O, pomozi palom svijetu koji želi ozdravljenje.“

Budući da se hodočasti u posebnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa kojoj se ne nazire završetak, ne će biti organiziranih procesija, a svi će se susreti održati na otvorenome. Stoga se preporučuje da vjernici za dolazak u Mariju Bistricu koriste osobna vozila ili dođu pješice, da ulazak u baziliku bude pojedinačno ili u manjim grupama te da se hodočasnici u svemu pridržavaju uputa Nacionalnoga stožera civilne zaštite.

Hodočasnici pješaci kreću u subotu 12. rujna iz Zagreba prema Mariji Bistrici: od katedrale preko Sljemena – blagoslov hodočasnika ispred katedrale u 5 sati, sveta misa u sljemenskoj kapeli u 9 sati (mons. Ivan Šaško), iz Čučerja preko Laza – sveta misa u Čučerju je u 10,30 sati (mons. Mijo Gorski) te od Sesveta preko Laza – sveta misa u Sesvetama u 9 sati.
U subotu će se od 20 sati održati i tradicionalna Služba svijetla.

U nedjelju 13. rujna s početkom u 9 sati održat će se pobožnost Križnoga puta koju će predvoditi jedan od pomoćnih zagrebačkih biskupa. Nakon pobožnosti Križnoga puta vjernici će imati prigodu za svetu ispovijed i osobne pobožnosti.

Svečano euharistijsko slavlje u nedjelju 13. rujna u 11 sati predvodit će kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska
Vjera