Noćna linija 31
Do jutarnjih sati ponedjeljka, 4. lipnja zbog radova obustavljen je tramvajski promet Ilicom od Republike Austrije do Frankopanske u smjeru grada.

Stoga će noćna linija 31 prometovati izmijenjenom trasom u smjeru Savskog mosta: Črnomerec – Republike Austrije – Jukićeva – Savska – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Sopot – Savski most.

U smjeru Črnomerca tramvaji će voziti redovnom trasom

Noćna linija 32
Zbog popravka tramvajske pruge na Savskoj cesti, u noći do jutarnjih sati subote, 2. lipnja, umjesto tramvaja vozit će autobus.

Noćna linija 33
Zbog radova u Ulici grada Vukovara, u noćima do jutarnjih sati subote, 26. svibnja, umjesto tramvaja vozit će autobus.

Noćna linija 34
Zbog radova na kontaktnoj mreži, u noćima od petka, 25. svibnja do jutarnjih sati nedjelje, 27. svibnja, umjesto tramvaja vozit će autobus.

Autobusi linija 164 (Savski most – Horvati) i 165 (Savski most – Klinča sela), od danas do ponedjeljka 5. studenoga, vozit će djelomično izmijenjenim trasama zbog radova, odnosno zatvaranja državne ceste DC1 za sav promet na dijelu koji prolazi kroz Stupnik.

Od Savskog mosta, vozit će uobičajenom trasom do raskrižja Puškarićeve ulice i Ulice Dolenica, skretat će lijevo u Ulicu Dolenica, zatim desno u Gospodarsku ulicu te će Ulicom Svetog Benedikta i državnom cestom DC1, odnosno svojom redovnom trasom nastaviti do krajnjeg odredišta.U povratku će autobusi voziti istom izmijenjenom trasom.

Uspostavit će se privremeno obostrano autobusno stajalište u Ulici Dolenica (Dolenica – Puškarićeva), kao i autobusno stajalište Dolenica, u smjeru Savskog mosta u Gospodarskoj ulici.

Autobusi spomenutih linija zaustavljat će se i na svim usputnim stajalištima.

Zbog radova koji uvjetuju zabranu autobusnog prometa Ulicom Donje Vrapče do 30. svibnja u 20 sati, autobusi linija 136 (Črnomerec – Špansko) i 146 (Reljkovićeva – Malešnica - Jankomir), vozit će djelomično izmijenjenom trasom.

Autobusi će iz Ilice nastaviti vožnju ulicom Oranice, gdje će skretati u Ulicu Ivane Brlić Mažuranić te u nastavku redovnom trasom dolaziti do krajnjih odredišta. U povratku će autobusi voziti istom trasom.

U ulici Oranice, nasuprot kućnog broja 34, bit će uspostavljeno privremeno autobusno stajalište u smjeru Črnomerca.

Dan zagrebačkih maturanata obilježit će se u utorak, 22. svibnja, kada će se na središnjem gradskom trgu od 11 sati, kako se očekuje, okupiti nekoliko tisuća maturanata. Oko podneva učenici završnih razreda srednjih škola krenut će prema Bundeku na organiziranu proslavu.

Trasa kretanja kolone maturanata: Trg bana Josipa Jelačića - Praška - Trg Nikole Šubića Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija Većeslava Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek.        
 
U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja. Preusmjeravanje tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati te će tramvaji linija 6, 11, 12, 13, 14 i 17, do prolaska kolone Praškom, zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preko Glavnog kolodvora.
 
Petnaestak minuta kasnije, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu.
 
Za vrijeme prolaska maturanata do Ulice Hrvatske bratske zajednice, oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske ceste.
 
Autobusne linije s terminala Glavni kolodvor bit će nešto prije 13 sati preusmjerene Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Približavanjem  kolone Mostu slobode, autobusi će voziti Slavonskom i Držićevom avenijom te Avenijom Dubrovnik.

Autobusna linija 234 (Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište) od 12.15 do 13.30 sati bit će privremeno obustavljena.
 
Stručne službe ZET-a pratit će prometnu situaciju na terenu kako bi prolazak kolone maturanata u najmanjoj mogućoj mjeri utjecao na redovitost gradskog prijevoza.

Zbog radova na raskrižju Bistričke i Zagrebačke ceste u Sesvetama, u nedjelju, 20. svibnja od 7 do 20 sati, pojedine autobusne linije koje povezuju Dubec i Sesvete prometovat će djelomično izmijenjenim trasama.

Autobusna linija 212 (Dubec - Sesvete) iz Dupca će voziti redovnom trasom do raskrižja Zagrebačke i Bistričke ulice, gdje će nastaviti ravno Zagrebačkom cestom, a zatim skrenuti desno u Ninsku ulicu i dalje do Terminala Sesvete. U povratku s Terminala Sesvete autobusi će prometovati redovnom trasom. Na izmijenjenom dijelu trase svi će se autobusi zaustavljati samo na stajalištu Bistrička-Zagrebačka (na Zagrebačkoj cesti).

Autobusna linija 267 (Dubec – Markovo Polje) iz Dupca će prometovati redovnom trasom do raskrižja Zagrebačke i Bistrička ulice, gdje će nastaviti ravno Zagrebačkom cestom, a potom skrenuti lijevo na Varaždinsku cestu iz koje će skrenuti lijevo u Trakošćansku ulicu i zatim desno u Bistričku ulicu te dalje redovnom trasom do Markovog Polja. U povratku prema Sesvetama autobus će prometovati redovnom trasom. Na izmijenjenom dijelu trase svi će se autobusi zaustavljati samo na stajalištu Bistrička-Zagrebačka (na Zagrebačkoj cesti).

Autobusne linije 261 (Dubec – Sesvete – Goranec), 262 (Dubec – Sesvete – Planina Donja), 263 (Dubec – Sesvete – Kašina – Planina Gornja) i 280 (Dubec – Sesvete – Šimunčevec) iz Dupca će prometovati redovnim trasama preko Terminala Sesvete do raskrižja Ninske i Zagrebačke ceste gdje će skretati desno na Zagrebačku cestu, a zatim lijevo u Varaždinsku ulicu iz koje će skretati lijevo u Trakošćansku ulicu, a zatim desno u Bistričku ulicu i dalje redovnim trasama do krajnjih odredišta. Na izmijenjenom dijelu trase svi će se autobusi zaustavljati samo na stajalištu Bistrička-Zagrebačka (na Zagrebačkoj cesti).

U povratku prema Sesvetama autobusi linija 261, 262, 263 i 280 vozit će redovnim trasama do raskrižja Bistričke i Trakoščanske ulice, gdje će skretati lijevo u Trakošćansku, zatim desno u Varaždinsku ulicu i nastaviti do Ninske ulice odakle će nastaviti redovnim trasama do Dupca. Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati samo na stajalištu Trg Lovre Matačića u Trakošćanskoj ulici.

Zbog radova u Ilici, od ponedjeljka, 21. svibnja do  nedjelje, 3. lipnja bit će onemogućen prolazak tramvaja južnim kolosijekom u pravcu Trga bana Josipa Jelačića, na dijelu od Ulice Republike Austrije do Frankopanske ulice. Zbog toga će tramvajske linije 6 i 11 prometovati djelomično izmijenim trasama:

Linija 11: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva - Savska – Frankopanska - Trg bana Josipa Jelačića i dalje redovitom trasom do Dupca. U povratku iz Dupca prema Črnomercu, tramvajska linija 11 prometovat će redovitom trasom.

Linija 6: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva - Savska – Frankopanska - Trg bana Josipa Jelačića i dalje redovitom trasom do Sopota. U povratku iz Sopota prema Črnomercu, tramvajska linija 6 prometovat će uobičajenom trasom.

Noćna linija 31: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva - Savska – Frankopanska - Trg bana Josipa Jelačića i dalje redovitom trasom do Savskog mosta. U povratku sa Savskog mosta prema Črnomercu, noćna linija 31 prometovat će svojom redovitom trasom.

Za vrijeme trajanja radova, tramvajska linija 1 neće prometovati.

Zbog hitne sanacije kolnika u Ulici Pavla Lončara, autobusna linija 172 (Črnomerec - Zaprešić), od danas, 15. svibnja, do ranih jutarnjih sati subote, 19. svibnja, prometovat će djelomično izmijenjenom trasom.

Autobusi će s Črnomerca voziti uobičajenom trasom do raskrižja Trga žrtava fašizma i Ulice Pavla Lončara gdje će skretati u Ulicu bana Josipa Jelačića, a zatim lijevo u Ulicu Matije Skurjenija te u nastavku redovnom trasom do krajnjeg odredišta. U povratku iz Zaprešića autobus će prometovati istom izmijenjenom trasom.

Obostrana autobusna stajališta Dom zdravlja i Terminal privremeno neće biti u funkciji, a bit će uspostavljeno obostrano stajalište u Ulici bana Josipa Jelačića kod kućnog broja 14 (HEP).

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika radovi mogu biti produženi.

Tramvaji linije 15 (Mihaljevac – Dolje), u četvrtak i petak, 17. i 18. svibnja, u vremenu od 8.30 do 14 sati, neće voziti zbog orezivanja vegetacije na trasi.

Zadnji polazak s Dolja bit će u 8.28 sati, a prvi polazak s Mihaljevca u 14 sati. U navedeno vrijeme, putnici mogu koristiti redovnu autobusnu liniju 233 (Mihaljevac – Markuševec).

Zbog radova na autobusnom stajalištu Lukšići – okretište, autobusi linije 128 (Črnomerec - Lukšići) će od danas do ponedjeljka, 28. svibnja prometovati skraćeno do raskrižja ulica Lukšić i Mikulići. 

Za vrijeme radova privremeno će se uspostaviti krajnje stajalište ispred kućnog broja Lukšić 18, a autobus će u smjeru Črnomerca polaziti s postojećeg stajališta Lukšići 30.

Zbog izgradnje kružnog toka na raskrižju Ulice bana Josipa Jelačića, Ulice Matije Gupca i Kumrovečke ulice, od petka 11. svibnja, od 8 sati, na trasi autobusnih linija 174 (Zaprešić - Žejinci) i 175 (Zaprešić - Pojatno - Gornja Bistra),  autobusno stajalište Veliki Vrh u smjeru Zaprešića, privremeno će biti izmješteno 50 metara od uobičajene lokacije.
 
Zbog održavanja biciklističke utrke "Granfondo Zagreb 2018.", u nedjelju, 13. svibnja, autobus linije 140 (Mihaljevac – Sljeme) u polasku s terminala Mihaljevac u 10 sati, vozit će skraćeno do Šumarskih jaslica (neće prometovati do Hunjke). Autobus će sa stajališta Šumarske jaslice (kod Leustekove staze) ostvariti redovan polazak u smjeru Mihaljevca u 10:48 sati.

Stranica 1 od 4

Ne propustite

Potrošači su odlučili: najukusnija jagoda je Raurica

Potrošači su odlučili: najukusnija jagoda je Raurica

Sorta jagode Raurica najukusnija je sorta koju uzgajaju članovi Udruge...

Do četvrtka traje Festival jednakih mogućnosti

Do četvrtka traje Festival jednakih mogućnosti

-Radionicama i kulturnim programom naredna tri dana pokazujemo kako izgrađujemo...

Meksikanci na platno stavili film o slavnoj generaciji Vatrenih

Meksikanci na platno stavili film o slavnoj generaciji Vatrenih

U Kaptol Boutique kinu sinoć je premijerno prikazan dokumentarni film...

Sve je spremno za Floraart

Sve je spremno za Floraart

Više od 220 izlagača, nikada atraktivniji izložbeni prostor Bundeka od...

Zagrebački maturanti slave svoj dan

Zagrebački maturanti slave svoj dan

U povodu obilježavanja završetka nastave srednjoškolskog obrazovanja učenika završnih razreda...

Ocijenjeno 15 sorti jagoda

Ocijenjeno 15 sorti jagoda

U Jastrebarskom, u Izletištu „Kljun“, održano je potrošačko ocjenjivanje jagoda....

Izmjene na tramvajskim noćnim linijama

Izmjene na tramvajskim noćnim linijama

Noćna linija 31Do jutarnjih sati ponedjeljka, 4. lipnja zbog radova...