Zagrebački HSS je izdao priopćenje povodom poskupljenje parkinga i nove cijene voznih karata ZET-a. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Potaknuti modificiranjem tarifnog sustava Zagrebačkog električnog tramvaja, kao građani grada Zagreba osjećamo se pozvani reagirati na nepravdu koja se trenutno provodi.

Naime, nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao prijedlog, od 1.srpnja u vozilima ZET-a može se kupiti isključivo vozna karta od 15 kn koja je valjana za vožnju u jednom smjeru tijekom 90 minuta. Sve ostale vozne karte, mogu se kupiti na prodajnim mjestima, dakle na kioscima iNovina i Tiska. Pogledaju li se lokacije i broj kioska iNovina i Tiska, jasno nam je da će veliki broj ljudi morati kupovati kartu upravo u vozilima, te na taj način neće biti u mogućnosti birati koju kartu žele.

Nakon gore navedenih informacija nameće se pitanje je li to u redu prema građanima grada Zagreba? Želi li se zaista potaknuti građane na korištenje javnog gradskog prijevoza i na pobuđivanje ekološke svijesti, s obzirom da je upravo to razlog dvostrukog poskupljenja cijena parkinga u gradu Zagrebu?

Stoga Zagrebački HSS predlaže uvođenje aparata za kupnju karata na svakoj stanici. Također kako je to i praksa u većini europskih metropola trebalo bi omogućiti i kupnju karata putem kartica, što bi zasigurno bilo pristupačnije za brojne strane turiste koji nam dolaze u grad i koriste gradski prijevoz."

Autobusne linije 222 (Remetinec – Žitnjak), 295 (Zapruđe – Jakuševec – Zapruđe), 307 (Zapruđe – Strmec Bukevski) i 308 (Zapruđe – Sasi), od četvrtka, 16. kolovoza od 8 sati, do subote 25. kolovoza do 4 sata, prometovat će djelomično izmijenjenim trasama zbog sanacije kolnika kružnog toka u Zapruđu, kao i sjevernog dijela Avenije Dubrovnik na dionici od kružnog toka do Ulice Savezne Republike Njemačke.

Radovi će se obavljati u dvije faze, a u prvoj će od četvrtka, 16 kolovoza, do utorka 21. kolovoza, autobusi spomenutih linija prolaziti sljedećim trasama:

Linija 222 iz Remetinca prometovat će uobičajenom trasom do raskrižja Avenije Dubrovnik i Šišićeve ulice, nastavit će desno Šišićevom, zatim će skrenuti lijevo u Ukrajinsku, odnosno Sarajevsku ulicu te će nadvožnjakom i svojom redovnom trasom dolaziti do krajnjeg odredišta.

U povratku iz Žitnjaka, autobusi će voziti uobičajenom trasom do Mosta mladosti, zatim će produžiti ravno iznad kružnog toka u Zapruđu, kako bi nastavili vožnju Sarajevskom, Ukrajinskom, Ulicom Savezne Republike Njemačke i Avenijom Dubrovnik do odredišta.

Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na stajalištu „Sarajevska-Ukrajinska“ u smjeru Remetinca, no neće koristiti ostala usputna stajališta do dolaska na svoju redovnu trasu.
 
Linije 307 i 308 polazit će sa stajališta u Zapruđu (kod „HG Spota“) te će prometovati Šišićevom ulicom, zatim Ukrajinskom i Sarajevskom ulicom do krajnjeg odredišta.

U polascima prema Zapruđu, autobusi će voziti redovnom trasom do raskrižja Ukrajinske i Sarajevske ulice, produžit će Ukrajinskom ulicom, Ulicom Savezne Republike Njemačke i Avenijom Dubrovnik do privremenog krajnjeg, odnosno početnog stajališta u Zapruđu.
 
Autobusi linije 295 polazit će sa stajališta u Zapruđu, u zoni raskrižja Sajmišne ceste i Ulice Karla Metikoša te će voziti redovnom trasom do raskrižja Sarajevske i Ukrajinske ulice, nastavit će Ukrajinskom, Ulicom Savezne Republike Njemačke i Ulicom Damira Tomljanovića do krajnjeg stajališta u zoni raskrižja s Adamićevom ulicom.

Radovi druge faze na sjevernom kolniku Avenije Dubrovnik, obavljat će se od utorka, 21. kolovoza, od 4 sata, do ranih jutarnjih sati subote, 25. kolovoza.
 
Autobusi linija 295, 307 i 308 prometovat će redovito.
 
Autobusna linija 222 u polascima iz Remetinca, također će prometovati uobičajenom trasom, dok će iz Žitnjaka zaobilaziti zonu radova i to:

redovnom trasom prometovat će do Mosta mladosti, nastavit će vožnju cestom iznad kružnog toka u Zapruđu te će Sarajevskom, Ukrajinskom, Ulicom Savezne Republike Njemačke i Avenijom Dubrovnik dolaziti do krajnjeg odredišta u Remetincu.

Radovi na raskrižju Ilice i Ulice Republike Austrije uvjetuju dodatne izmjene na trasama tramvajskih linija 2, 6 i 11. Od utorka, 14. kolovoza, do nedjelje, 19. kolovoza, tramvajske linije prometovat će sljedećim trasama:

Linija 2: Zapadni kolodvor - Jukićeva - Savska cesta - Ulica grada Vukovara – Savišće

Linije 6 i 11: u polascima iz Črnomerca prometovat će obilazno Ulicom Republike Austrije, Jukićevom ulicom, Savskom cestom, Frankopanskom ulicom do Trga bana Josipa Jelačića i dalje će nastaviti uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.

U smjeru Črnomerca tramvaji linija 6 i 11 vozit će redovnim trasama. Podsjećamo, kako tramvajska linija 6 uz spomenutu novu izmjenu i dalje ne prometuje do Sopota, zbog radova u Branimirovoj ulici, već povezuje dionicu Črnomerec - Borongaj.

***
 
Na blagdan Velike Gospe, u srijedu, 15. kolovoza, tramvaji i autobusi vozit će prema nedjeljnom rasporedu vožnje.

Proštenja koje se tradicionalno povodom blagdana Velike Gospe održavaju ispred crkve u Stenjevcu i u svetištu Majke Božje Remetske uvjetuju izmjene na autobusnim linijama 119 (Črnomerec - Podsused most), 146 (Reljkovićeva – Malešnica - Jankomir) i 203 (Svetice - Vinec - Krematorij).

Izmjene na linijama 119 i 146 započet će u poslijepodnevnim satima utorka, 14. kolovoza, a primjenjivat će se do večernjih sati srijede, 15. kolovoza.

Autobusi linije 119 će u utorak poslijepodne i srijedu do večernjih sati u oba smjera prometovati djelomično izmijenjenom trasom: redovnom trasom do raskrižja Ulice Oranice i Kožinčevog puta - Ulica Oranice - Ulica Ivane Brlić Mažuranić - Ulica Nikole Gučetića - Ulica Antuna Šoljana - Ulica Jankomir - Samoborska cesta - i dalje redovnom trasom. Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima.

Autobusna linija 146 u utorak će, zbog zatvaranja Ulice hrvatskih branitelja, u oba smjera voziti djelomično izmijenjenom trasom: redovnom trasom do raskrižja Ulice Oranice i Kožinčevog puta - Ulica Oranice - Ulica Ivane Brlić Mažuranić - Stenjevečka ulica - Samoborska cesta - i dalje redovnom trasom.

U smjeru Reljkovićeve ukida se stajalište Stenjevec na Samoborskoj cesti, a uspostavlja se privremeno stajalište odmah nakon skretanja iz Samoborske ceste u ulicu Stenjevčica.

U srijedu će linija 146 prometovati skraćeno do raskrižja Ulice Ivane Brlić Mažuranić i Stenjevečke ulice (rotor), a ulazno, odnosno izlazno stajalište bit će u Ulici Ivane Brlić Mažuranić i to u smjeru grada.

Autobusi linije 203 (Svetice – Vinec – Krematorij), u srijedu, 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, vozit će skraćeno do Ulice Vinec i to od 9 sati pa sve do večernjih sati.

Na blagdan Velike Gospe, autobusi linija 172 (Črnomerec - Zaprešić), 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) zaustavljat će se u oba smjera i na stajalištu Gospodska.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicama, sastao se danas u Gradskoj upravi s gradonačelnikom Grada Donja Stubica Nikolom Gospočićem, načelnikom Općine Stubičke toplice Josipom Beljakom i načelnikom Općine Gornja Stubica Jasminom Krizmanićem u povodu priprema za uvođenje kružne autobusne linije Planina Gornja – Stubičke toplice.

Josip Beljak, načelnik Općine Stubičke toplice pojasnio je da je uspostava ZET-ove linije od Donje Bistre do Gornje Stubice, koja bi povezivala Zagreb i Zagorje, revitalizacija nekadašnje linije koja je prometovala prije 30-ak godina, a olakšala bi stanovnicima Zagorja odlazak na posao, školu i fakultet, dok bi s druge strane građanima Zagreba olakšala dolazak u toplice i liječenje.

-Linija u dužini 31 km išla bi od Gornje Planine preko Gornje Stubice, Stubičkih toplica, Donje Stubice do Bistre te išla kružnim dijelom nazad- istaknula je direktorica ZET-a Ljuba Žgela.

Vožnja bi trajala oko 70 minuta u jednom smjeru i tako bi se stanovnicima Hrvatskog Zagorja omogućila bolja fluktuacija prijevoza prema gradu Zagrebu.

Radovi u gradu nastavljaju se punom snagom, pa ni ZET nije zaobiđen. Zbog uređenja autobusnog perona na terminalu Borongaj, ulazni peron linije 269 (Borongaj – Sesvetski Kraljevec), od danas do ranih jutarnjih sati srijede, 15. kolovoza biti izmješten 20 metara zapadnije, neposredno ispred ulaznog perona autobusne linije 231 (Borongaj – Dubec).

Zbog radova na raskrižju Ilice i Ulice Republike Austrije, u subotu i nedjelju, 11. i 12. kolovoza, bit će obustavljen tramvajski promet prema Črnomercu te će tramvajske linije 2, 6 i 11 umjesto do Črnomerca, prometovati skraćeno do Zapadnog kolodvora:

Linija 2: Zapadni kolodvor – Jukićeva – Savska – Ulica grada Vukovara – Savišće

Linija 6: Zapadni kolodvor – Ulica Republike Austrije - Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma – Borongaj

Linija 11: Zapadni kolodvor – Ulica Republike Austrije - Trg bana Josipa Jelačića – Vlaška – Kvaternikov trg – Dubrava – Dubec.

Umjesto tramvajskog prijevoza, uvodi se privremena autobusna linija Črnomerec - Reljkovićeva, koja će sa Črnomerca prometovati sljedećom trasom: Črnomerec (ulazno stajalište linije 109) – Ilica - Zagrebačka - Prilaz baruna Filipovića - Ulica grada Mainza - Trg Francuske Republike – Reljkovićeva (izlazno stajalište linije 146).

U povratku će autobus voziti trasom: Reljkovićeva (izlazno stajalište linije 146) - Ilica – Črnomerec.

U smjeru Reljkovićeve, autobus će se zaustavljati na autobusnom stajalištu Selska, dok će se u smjeru Črnomerca autobus zaustavljati na postojećim tramvajskim stajalištima.

Radovi u Savskoj se nastavljaju. Zbog zamjene tramvajskih tračnica, tramvajsko stajalište "Vjesnik istok" (u smjeru Ulice grada Vukovara) bit će privremeno izvan funkcije od petka, 10. kolovoza do ranih jutarnjih sati ponedjeljka, 13. kolovoza.

Zbog radova koji uvjetuju zabranu prometa na dijelu Ulice Rudolfa Kolaka, od raskrižja s Avenijom Gojka Šuška do raskrižja s Novačkom ulicom, autobusi linije 230 (Dubrava - Granešinski Novaki) od danas u 13 sati do ranih jutarnjih sati četvrtka, 30. kolovoza, prometovat će djelomično izmijenjenom trasom: Terminal Dubrava - Ulica Dubrava – Ljubijska ulica – Ulica Rudolfa Kolaka – Novačka ulica - i dalje redovnom trasom do Granešinskih Novaka.

U povratku iz Granešinskih Novaka, autobus će voziti redovnom trasom do raskrižja Novačke i Ulice Rudolfa Kolaka, nastaviti Ulicom Rudolfa Kolaka iz koje će skrenuti u Ljubijsku ulice, a zatim Ulicom Dubrava nastaviti vožnju do terminala Dubrava.

Na izmijenjenom dijelu trase autobus će se zaustavljati na usputnim stajalištima, a autobusno stajalište Rudolfa Kolaka privremeno neće biti u funkciji.

Zbog neophodnih radova koji uvjetuju zabranu prometa dijelom Remetinečke ceste, od raskrižja s Ulicom Ive Robića do rotora na Remetinečkoj cesti kućnog broja 60, autobusne linije koje uobičajeno prometuju tom trasom od danas do ranih jutarnjih sati ponedjeljka 13. kolovoza, prometovat će djelomično izmijenjenim trasama.

Autobusne linije 161 (Savski most – Kupinečki Kraljevec – Štrpet), 162 (Savski most – Ašpergeri – Kupinec) i 169 (Savski most – Kupinec), će od Savskog mosta prometovati Jadranskom avenijom do čvora Lučko i dalje prema svojim odredištima. Istom, izmijenjenom trasom, autobusi će voziti i u povratku.

Nakon završetka radova na Remetinečkoj cesti, autobusne linije 161, 162 i 169 prometovat će ponovno kroz Remetinec i preko Horvata, prema privremenoj organizaciji prometa uvjetovanoj radovima na Grančarskoj cesti.

Autobusi linije 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište), će od srijede do ponedjeljka voziti novom, izmijenjenom trasom kroz Lanište:

Glavni kolodvor - Ulica Joszefa Antalla - Ulica Radoslava Cimermana - Avenija Dubrovnik – rotor Remetinec – Jadranska avenija - Ulica Vice Vukova - Ulica Lanište - i u nastavku redovnom trasom

U povratku iz Laništa prema Glavnom kolodvoru autobus će voziti istom, izmijenjenom trasom.

Radovi na Remetinečkoj cesti neće utjecati na prometovanje privremene autobusne linije 196 (Remetinec - Leščina - Remetinec).

Autobusne linije 110 (Savski most - Botinec), 111 (Savski most - Donji Stupnik - Stupnički Obrež), 112 (Savski most - Lučko), 132 (Savski most - Goli Breg – Brezovica), 159 (Savski most - Strmec Odranski), 160 (Savski most - Lipnica - Havdić Selo), 163 (Savski most - Donji Trpuci - Gornji Trpuci), 164 (Savski most - Horvati), 168 (Savski most – Ježdovec - Prečko), 222 (Remetinec - Žitnjak) i 315 (Savski most – Lukavec) će s polaznih terminala prometovati uobičajenim trasama do rotora Remetinec, gdje će nastaviti Jadranskom avenijom do raskrižja s Ulicom Vice Vukova te kroz Remetinečki gaj nastaviti redovnim trasama do krajnjih odredišta.

U povratku autobusi voze redovnim trasama do raskrižja Remetinečke ceste i Remetinečkog gaja, gdje će nastaviti ulicom Remetinečki gaj, zatim skrenuti u Ulicu Vice Vukova te preko Jadranske avenije i rotora Remetinec nastaviti uobičajenim trasama do krajnjeg odredišta.

Autobusne linije 112 i 222 u povratku iz Lučkog, odnosno Remetinca, će na rotoru kod Ulice Jaruščica skrenuti u Ulicu Vice Vukova, a zatim Jadranskom avenijom i preko rotora Remetinec nastaviti redovnim trasama do Savskog mosta i Žitnjaka.

Autobusna linija 133 (Savski most – Sveta Klara – Čehi), također će prometovati izmijenjenom trasom:

Polasci sa Savskog mosta: Savski most - rotor Remetinec - Jadranska avenija - Ulica Vice Vukova – Ulica Ive Robića – Remetinečka – Savski Gaj put XIII. - i dalje redovnom trasom do okretišta Mrkšina 69 (Sveta Klara), odnosno do Čeha.

U povratku iz Svete Klare, odnosno iz Čeha: Redovnom trasom do raskrižja Remetinečke ulice i Ulice Ive Robića - Ulica Ive Robića – Ulica Vice Vukova - Jadranska avenija - rotor Remetinec - Savski Most.

Autobus linije 133 će koristiti sva usputna stajališta.

Autobusna linija 165 (Savski most – Klinča Sela) će u nedjelju 12. kolovoza prometovati u oba smjera izmijenjenom trasom: Savski Most - rotor Remetinec - Jadranska avenija - Ulica Vice Vukova - Remetinečki Gaj i dalje redovnom trasom do krajnjeng odredišta.

Zbog obilaznog prometovanja autobusnih linija 161, 162 i 169, od utorka 7. kolovoza u 8 sati, do petka 31. kolovoza, bit će uspostavljena privremena izvanredna kružna autobusna linija 196 (Remetinec – Leščina – Remetinec), koja će prometovati sljedećom trasom:

Remetinec/Karlovačka cesta – Karlovačka cesta – Brezovička cesta – Prigradska ulica – Brezovička ulica – Hudobička ulica – Grančarska ulica – Palčička ulica – Leščina – VI. Grančarski odvojak – Grančarska ulica – Brezovička ulica – Prigradska ulica – Brezovička cesta – Karlovačka cesta – Remetinečki gaj – povratak oko kružnog toka – Remetinečki gaj – Karlovačka cesta/Remetinec.

Vozni red linije 196 pročitajte OVDJE.

Početno stajalište izvanredne autobusne linije 196 bit će na Karlovačkoj cesti, na redovnom autobusnom stajalištu Naletilićeva u smjeru zapada, dok će krajnje stajalište biti u Ulici Remetinečki gaj na redovnom autobusnom stajalištu Remetinec u smjeru sjevera.

Stranica 1 od 10

Ne propustite

Zagrebački HSS predlaže uvođenje aparata za kupnju karata na svakoj stanici

Zagrebački HSS predlaže uvođenje aparata za kupnju karata na svakoj stanici

Zagrebački HSS je izdao priopćenje povodom poskupljenje parkinga i nove...

Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Britanski glumac Dan Richardson na ZeGeVege festivalu

Na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu koji će na zagrebačkome Trgu bana...

Dvodnevni Forbidden Beach party u petak i subotu u Vintage Gardenu

Dvodnevni Forbidden Beach party u petak i subotu u Vintage Gardenu

Vintage Garden se vraća s nastavkom ljetovanja i za prvi...

Započeli radovi na Aveniji Dubrovnik

Započeli radovi na Aveniji Dubrovnik

Rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je Aveniju Dubrovnik...

Velika Gospa obilježava se i u marijanskom svetištu u Remetama

Velika Gospa obilježava se i u marijanskom svetištu u Remetama

Od ranog jutra brojni hodočasnici dolazili su u marijanska svetišta...

Kravat pukovnija obilježava blagdan Velike Gospe

Kravat pukovnija obilježava blagdan Velike Gospe

Kravat pukovnija danas obilježava blagdan Velike Gospe svečanom Smjenom straže...

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Izmjene na linijama 222, 295, 307 i 308

Autobusne linije 222 (Remetinec – Žitnjak), 295 (Zapruđe – Jakuševec...

Raskrižjem Opatička/Kamenita do 31. kolovoza nema prometa

Raskrižjem Opatička/Kamenita do 31. kolovoza nema prometa

Zbog potrebe izvođenja radova rekonstrukcije prometnice raskrižjem Opatička/Kamenita do petka...