Noćna linija 31
Do jutarnjih sati ponedjeljka, 4. lipnja zbog radova obustavljen je tramvajski promet Ilicom od Republike Austrije do Frankopanske u smjeru grada.

Stoga će noćna linija 31 prometovati izmijenjenom trasom u smjeru Savskog mosta: Črnomerec – Republike Austrije – Jukićeva – Savska – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Sopot – Savski most.

U smjeru Črnomerca tramvaji će voziti redovnom trasom

Noćna linija 32
Zbog popravka tramvajske pruge na Savskoj cesti, u noći do jutarnjih sati subote, 2. lipnja, umjesto tramvaja vozit će autobus.

Noćna linija 33
Zbog radova u Ulici grada Vukovara, u noćima do jutarnjih sati subote, 26. svibnja, umjesto tramvaja vozit će autobus.

Noćna linija 34
Zbog radova na kontaktnoj mreži, u noćima od petka, 25. svibnja do jutarnjih sati nedjelje, 27. svibnja, umjesto tramvaja vozit će autobus.

Dan zagrebačkih maturanata obilježit će se u utorak, 22. svibnja, kada će se na središnjem gradskom trgu od 11 sati, kako se očekuje, okupiti nekoliko tisuća maturanata. Oko podneva učenici završnih razreda srednjih škola krenut će prema Bundeku na organiziranu proslavu.

Trasa kretanja kolone maturanata: Trg bana Josipa Jelačića - Praška - Trg Nikole Šubića Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija Većeslava Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek.        
 
U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja. Preusmjeravanje tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati te će tramvaji linija 6, 11, 12, 13, 14 i 17, do prolaska kolone Praškom, zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preko Glavnog kolodvora.
 
Petnaestak minuta kasnije, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu.
 
Za vrijeme prolaska maturanata do Ulice Hrvatske bratske zajednice, oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske ceste.
 
Autobusne linije s terminala Glavni kolodvor bit će nešto prije 13 sati preusmjerene Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Približavanjem  kolone Mostu slobode, autobusi će voziti Slavonskom i Držićevom avenijom te Avenijom Dubrovnik.

Autobusna linija 234 (Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište) od 12.15 do 13.30 sati bit će privremeno obustavljena.
 
Stručne službe ZET-a pratit će prometnu situaciju na terenu kako bi prolazak kolone maturanata u najmanjoj mogućoj mjeri utjecao na redovitost gradskog prijevoza.

Zbog radova u Ilici, od ponedjeljka, 21. svibnja do  nedjelje, 3. lipnja bit će onemogućen prolazak tramvaja južnim kolosijekom u pravcu Trga bana Josipa Jelačića, na dijelu od Ulice Republike Austrije do Frankopanske ulice. Zbog toga će tramvajske linije 6 i 11 prometovati djelomično izmijenim trasama:

Linija 11: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva - Savska – Frankopanska - Trg bana Josipa Jelačića i dalje redovitom trasom do Dupca. U povratku iz Dupca prema Črnomercu, tramvajska linija 11 prometovat će redovitom trasom.

Linija 6: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva - Savska – Frankopanska - Trg bana Josipa Jelačića i dalje redovitom trasom do Sopota. U povratku iz Sopota prema Črnomercu, tramvajska linija 6 prometovat će uobičajenom trasom.

Noćna linija 31: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva - Savska – Frankopanska - Trg bana Josipa Jelačića i dalje redovitom trasom do Savskog mosta. U povratku sa Savskog mosta prema Črnomercu, noćna linija 31 prometovat će svojom redovitom trasom.

Za vrijeme trajanja radova, tramvajska linija 1 neće prometovati.

Tramvaji linije 15 (Mihaljevac – Dolje), u četvrtak i petak, 17. i 18. svibnja, u vremenu od 8.30 do 14 sati, neće voziti zbog orezivanja vegetacije na trasi.

Zadnji polazak s Dolja bit će u 8.28 sati, a prvi polazak s Mihaljevca u 14 sati. U navedeno vrijeme, putnici mogu koristiti redovnu autobusnu liniju 233 (Mihaljevac – Markuševec).

Noćna linija 31
Zbog popravka tramvajske pruge u Ilici, u noćima od četvrtka, 3. svibnja do jutarnjih sati subote, 5. svibnja, umjesto tramvaja vozit će autobus. Podsjećamo, autobusna supstitucija noćne tramvajske linije 31 ne koristi stajališta Studentski dom Stjepan Radić, Arena Zagreb i Most mladosti.

Noćna linija 32
Zbog popravka tramvajske pruge na Savskoj cesti, u noći od petka, 4. svibnja do jutarnjih sati subote, 2. lipnja, umjesto tramvaja vozit će autobus.

Noćna linija 34
Zbog radova u Maksimirskoj u noćima  od četvrtka, 3. svibnja do jutarnjih sati ponedjeljka, 7. svibnja, umjesto tramvaja vozit će autobus.

Na Međunarodni praznik rada, u utorak, 1. svibnja, u skladu s očekivano smanjenom prometnom potražnjom, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se nedjeljni raspored polazaka.

U ponedjeljak, 30. travnja, u tramvajskom prometu u primjeni će biti subotnji raspored polazaka, dok će autobusi voziti prema uobičajenom rasporedu radnoga dana. Napominjemo, u skladu s navedenim izmjenama,  tramvajske linije 1, 3 i 8 neće prometovati u ponedjeljak i utorak.


Zbog hitne sanacije tramvajske pruge na Maksimirskoj cesti, u noći s petka na subotu, odnosno s 27. na 28. travanj, od 23.21 do 00:01 sat obustavit će se  tramvajski promet od Dupca prema središtu grada. 

Zadnji tramvaj iz Dupca kreće u 23.21, a iz Dubrave u 23.25 sati. Kako bi se osigurala što bolja prometna povezanost, u 23.30 sati, ostvarit će se i izvanredni polazak autobusa s terminala Dubec do Draškovićeve ulice.

Napominjemo kako će autobus noćne linije 34 iz Dupca za Ljubljanicu krenuti minutu iza ponoći. ZET moli cijenjene putnike za razumijevanje.

Zbog radova i zabrane prometa Grižanskom ulicom, od četvrtka, 26. travnja od 9 sati, do petka, 1. lipnja, autobusi linije 206 (Dubrava - Miroševac) prometovat će izmijenjenom trasom.

Iz Dubrave će autobusi voziti uobičajenom trasom do raskrižja Avenije Dubrava i Ljubijske ulice, gdje će skretati lijevo u Ljubijsku, zatim desno u Ulicu Rudolfa Kolaka te lijevo u Aleju tišine i dalje nastaviti uobičajenom trasom do Miroševca. Iz Miroševca će autobusi prometovati istom, izmijenjenom trasom.

Autobusna stajališta u Grižanskoj ulici neće biti u funkciji. Autobusi će se zaustavljati na postojećim stajalištima na trasi.

***

Zbog sanacije tramvajske pruge, u noći s petka na subotu, odnosno s 27. na 28. travanj, od 23.09 do 00:01 sat obustavit će se  tramvajski promet od Dupca prema središtu grada. Zadnji tramvaj iz Dupca kreće u 23.09, a iz Dubrave u 23.20 sati. Kako bi se osigurala što bolja prometna povezanost, u 23.30 sati, ostvarit će se i izvanredni polazak autobusa s terminala Dubec do Draškovićeve ulice.

Napominjemo kako će autobus noćne linije 34 iz Dupca za Ljubljanicu krenuti minutu iza ponoći.

ZET moli cijenjene putnike za razumijevanje.

Ne propustite

Damir Mikuljan: Oko različitosti se treba potruditi

Damir Mikuljan: Oko različitosti se treba potruditi

Delegacija makedonske manjine Zagrebačke županije predvođena Rubinom Zemonom koji je...

Uspinjača do rujna radi do ponoći

Uspinjača do rujna radi do ponoći

Zagrebačka "Stara dama" svakim danom do 1. rujna povezuje Donji...

Gradonačelnik Bandić: Divlja odlagališta su zločin protiv okoliša

Gradonačelnik Bandić: Divlja odlagališta su zločin protiv okoliša

Nakon što su u Sesvetama, nakon dojave građana, na djelu...

Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog predstavile nove koncertne sezone

Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog predstavile nove koncertne sezone

Uz nazočnost gradonačelnika grada Zagreba, Milana Bandića, koncertnu sezonu 2018./2019....

Danas znanstveni simpoziji "Prevencija zloćudnih tumora kože, Grad Zagreb, primjer dobre prakse"

Danas znanstveni simpoziji "Prevencija zloćudnih tumora kože, Grad Zagreb, primjer dobre prakse"

Svečano otvorenje Znanstvenog simpozija „Prevencija zloćudnih tumora kože, Grad Zagreb,...

FPZ proveo projekt ''Sigurnost djece pješaka u zonama osnovnih škola''

FPZ proveo projekt ''Sigurnost djece pješaka u zonama osnovnih škola''

Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu prekjučer je održan okrugli...