Već četiri godine u Zagrebu se u Parku Zrinjevac održava kulturna manifestacija More knjiga u organizaciji Lumen izdavaštva. Manifestacija je započela 30. lipnja i završava u nedjelju 8. srpnja. Priliku za posjet manifestaciji iskoristio je i gradonačelnik Milan Bandić koji je prošetao Zrinjevcem.

-Jedan putopisac je rekao da na televiziji sve vidite, na radiju sve čujete, a u knjigama sve piše. More knjiga je još jedan u nizu vrhunskih kulturnih događaja koji u ljetno doba krase Zagreb- istaknuo je gradonačelnik.

Ana-Marija Žužul, glavna organizatorica projekta je naglasila da je cilj manifestacije poticanje ljudi na čitanje.

-Nudimo više od 500 knjiga koje su dostupne za besplatno čitanje. Također, osigurali smo i bogat popratni, kulturni sadržaj koji uključuje premijere filmova i glazbene događaje- rekla je Ana-Marija Žužul, dok je pročelnica Gradskog ureda za kulturu Ana Lederer istaknula kako je ova manifestacija fantastično prihvaćena te da imaju svoju budućnost.

Na Zrinjevcu je otvorena manifestacija Zagrebačko more knjiga gdje će posjetitelji u narednih deset dana imati prilike uživati u jedinstvenom ljetnom ambijentu plaže sa svim popratnim ljetnim sadržajima. Tako svi oni koji se odluče na odlazak na Zrinjevac mogu uživati u koktelima, ležaljkama, pijesku, besplatnim naslovima na hrvatskom i engleskom jeziku koji su im nadohvat ruke.

Već prvog dana manifestacija je privukla brojne posjetitelje koji su bili zadovoljni ponudom. Mnogi od njih kažu kako će se rado vratiti i narednih dana.

Pod motom Stavi naočale – promijeni pogled jučer je u Glazbenome paviljonu na Zrinjevcu, gradonačelnik Milan Bandić otvorio Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama koji je organizirao Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama, a  pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i gradonačelnika Grada Zagreba.
 
-Obilježavanje ovog Dana očituje sinergiju u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, ideala i uspješne suradnje. Grad Zagreb u svome djelovanju slijedi  napredno, civilizirano i humano društvo u kojem se stvaraju i potiču ne samo bolji uvjeti za zdravlje i život već i za potpunu integraciju osoba s invaliditetom u život i aktivnosti zajednice- rekao je gradonačelnik na otvorenju.
 
Cjelodnevni program održavo se u parku Zrinjevac gdje su osobe s intelektualnim teškoćama predstavile svoje kulturno-umjetničke nastupe, a na štandovima izlažile svoje kreativne ručne radove.

Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje,  već petnaestu godinu zaredom, organizira manifestaciju “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!” tijekom koje srednje škole Grada Zagreba predstavljaju svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi im odluku o izboru primjerene škole i nastavku obrazovanja učinile što lakšom.

Ovogodišnja manifestacija “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!”  održat će se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog sutra od 10 do 16 sati. Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, a u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te Ugostiteljsko-turističkog učilišta, ova manifestacija budućim srednjoškol-cima pruža priliku da se na jednom mjestu upoznaju s brojnim gimna-zijskim, strukovnim i umjetničkim programima 80-ak zagrebačkih srednjih škola.

Učenici i posjetitelji moći će tijekom razgledavanja štandova  uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih  srednjoškolaca.

Pozivamo sve učenike osmih razreda osnovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije, njihove roditelje i sve građane dobre volje da u što većem broju dođu u Park Zrinjevac i tom se prigodom upoznaju s programima srednjih škola, razgovaraju s učenicima i profesorima, saznaju više o radu i svakodnevici učenika u pojedinim školama, kao i o njihovim redovnim, izbornim te fakultativnim programima te dodatnim obrazovnim i sportskim aktivnostima. (Zagreb.hr)

Ne propustite

Završeni redovni godišnji servisi na bazenima Grada Zagreba

Završeni redovni godišnji servisi na bazenima Grada Zagreba

Radovi na bazenima SRC Šalata, Iver, Jelkovec i Zimsko plivalište...

Nastavak radova na Aveniji Dubrovnik mijenja trase autobusnih linija

Nastavak radova na Aveniji Dubrovnik mijenja trase autobusnih linija

U tijeku je druga faza uređenja sjevernog kolniku Avenije Dubrovnik,...

Izložba "Bunjevačko veliko ruvo" do 30. rujna u Etnografskom muzeju

Izložba "Bunjevačko veliko ruvo" do 30. rujna u Etnografskom muzeju

Izložba posvećena ženskoj tradicijskoj svečanoj odjeći "Bunjevačko veliko ruvo" svečano...

Privremena regulacija prometa na Aveniji Dubrovnik

Privremena regulacija prometa na Aveniji Dubrovnik

Za potrebe izvođenja radova uređenja sjevernog kolnika Avenija Dubrovnik na...

Ulica Orešje do 2. rujna bez prometa

Ulica Orešje do 2. rujna bez prometa

Za potrebe izvođenja radova sanacije javnog kanala ulica Orešje kod...

Prijavite se i započnite svoj startup izazov!

Prijavite se i započnite svoj startup izazov!

Ove godine Grad Zagreb spaja svoje najznačajnije projekte za razvoj...

U promet pušten rotor na križanju Sarajevske i Avenije Dubrovnik

U promet pušten rotor na križanju Sarajevske i Avenije Dubrovnik

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnica, pustio je u promet...

Dužijanca u Zagrebu

Dužijanca u Zagrebu

U organizaciji Udruge bunjevačkih Hrvata Dužijanca iz Srbije, na središnjem...