Ponovno dijelom reprezentacije

ŽELJKO VAĐIĆ, legenda HR streljaštva: Europske igre jedino su što do sada nisam okusio

Trap reprezentacija Hrvatske u sastavu Antun Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Francesco Ravalico okitila se momčadskim zlatom na Europskim igrama, a mali djelić sebe u uspjeh je ugradio i naš Turopoljac Željko Vađić, koji je na Igrama bio u svojstvu trenera i vođe reprezentacije
FB_IMG_1688335325779 Hrvatski olimpijski odbor

Zastor na Europske igre u Poljskoj spušten je u nedjelju. Za Hrvatsku su to bile najuspješnije igre do sada, jer ukupno je osvojeno 13 odličja. Posljednje, ono zlatnog sjaja osvojila je trap reprezentacija u sastavu Antun Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Francesco Ravalico, koji su nakon sjajno odrađenog kvalifikacijskog dijela u finalu bili jednako uspješni protiv Slovačke. Mali djelić uspjeha potpisuje i naš Turopoljac Željko Vađić, koji je na Igrama bio u svojstvu trenera i vođe reprezentacije, koja nas je navikla na sjajne stvari. Šteta, samo što je izostao i pojedinačni uspjeh, jer Francesco Ravalico i Anton Glasnović bili su blizu postolja.

Iza Željka Vađića brojni su nastupi na Europskim i Svjetskim prvenstvima što natjecateljski, što u svojstvu izbornika, a kruna svega je nastup na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992.

-Dojmovi su lijepi, jer uvijek je lijepo sudjelovati na takvim sportskim događajima. U mojoj bogatoj karijeri, Europske igre jedino su što do sada nisam okusio, no sada sam imao i tu priliku da budem vođa reprezentacije koja je bila zlatna u ekipnom natjecanju. Dečki su zaista bili fenomenalni u tako jakoj konkurenciji te su još jednom pokazali da pripadaju u sam svjetski vrh. Bilo je lijepo i nezaboravno te vjerujem kako ćemo i dalje nastaviti u ovakvom tonu, jer za tjedan dana putujemo u Lonato na Svjetski kup, nakon čega nas očekuje Svjetskom prvenstvo u Bakuu, gdje će se dijeliti četiri kvote za Pariz te Europsko prvenstvo u Osijeku- o dojmovima iz Poljske će Vađić, koji žali što je izostao bolji pojedinačni plasman.

Hrvatski olimpijski odbor

-Pozivnicu za pojedinačni nastup dobili su Anton Glasnović i Francesco Ravalico, koji su među 30 najboljih na Europskoj rang listi. Malo nam je žao, jer nijanse su nas dijelile da i pojedinačno osvojimo medalju. Francesco je ovoga puta bio bliži, natjecanje je završio na četvrtom mjestu s osobni rekordom od 122 pogotka, dok je Ante nakon dobro odrađenog prvog dana malo zakazao drugog dana te zauzeo deseto mjesto- govori nam naš sugovornik.

Streljaštvo i Željko Vađić ljubav su koja nema premca. Da se ponovno uhvati u koštac s velikim natjecanjima zamolio ga je Anton Glasnović, s kojim Vađić ima dugogodišnji prijateljski odnos.

Hrvatski olimpijski odbor

-Na zamolbu Ante koji me zamolio za pomoć, zbog važnosti natjecanja prihvatio sam tu ulogu. Naravno, svima nam je želja da naši strijelci dohvate te norme za Olimpijske igre, zbog čega sam odlučio i sam dati jedan mali doprinos- otkrio nam je Željko, koji je za svoj sportski put dobio brojna priznanja među kojima se naročito ističe Nagrada za sportaša 20. stoljeća u Velikoj Gorici te Nagrade za životno djelo od strane Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice te županijske sportske zajednice.

Iako mnogi njegovi vršnjaci miruju, za njega mira nema, jer njegov drugi dom je streljana Grm u Lukavcu, gdje i dalje neumorno stvara i priprema strijelce za neke nove pobjede.

-Na sreću, dobroga sam zdravlja i dobre fizičke kondicije, tako da sam još uvijek aktivan. Jednostavno, streljaštvo je dio moga života. Takav način života me ispunjava, i teško da bih mogao živjeti nekako drugačije- uz smiješak će Vađić, kojem možemo samo poželjeti da dočeka Pariz 2024. i na najbolji mogući način zaključi blistavu streljačku karijeru.

-To bi zaista bilo lijepo i ja se nadam kako će se te želje i ostvariti. To bio vrh vrhova. No, što se tiče moje karijere ja sebi ne mogu ništa predbaciti, sve sam prošao i doživio- za kraj razgovora će Željko Vađić, koji će već za vikend biti na svom radnom mjestu, jer njegov SK Turopolje u subotu i nedjelju domaćin je Memorijala strijelaca koji je okupio impozantna 54 strijelca.

Intervju
Naši ljudi našeg kraja
Velika Gorica