Nastavljaju se visoke temperature

Zbog toplinskog vala, ponovno su izdana brojna upozorenja za gotovo cijelu zemlju

Vrijeme će u četvrtak biti pretežno sunčano i poslijepodne u većini krajeva vrlo vruće
Zagreb: Sunčano i vruće popodne u gradu Neva Zganec/PIXSELL

U unutrašnjosti će biti nestabilno, uz jači razvoj oblaka lokalno se očekuju pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije, navečer i na sjeveru zemlje. Vjetar će biti slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Najniža temperatura zraka bit će od 18 do 23, na Jadranu između 24 i 28 °C. Najviša od 33 do 38 °C.

Zbog toplinskog vala, ponovno su izdana brojna upozorenja. Za veći dio zemlje izdano je crveno upozorenje koje vrijeme opisuje kao izuzetno opasno. Iznimno visoka temperatura tako se očekuje u karlovačkoj, zagrebačkoj, osječkoj, riječkoj, splitskoj, kninskoj i dubrovačkoj regiji.

“Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, upozorio je DHMZ.

Visoka temperatura zraka, kako je istaknuo DHMZ, može uzrokovati zdravstvene probleme kod ljudi, osobito kod osjetljivih skupina kao što su mala djeca, kronični bolesnici, starije osobe te ljudi koji rade na otvorenom prostoru.

Dhmz

Hrvatska
Izbor urednika
Vremenska prognoza