Zbog potresa i Valentinova divlji veprovi nestali

U Žažini završila sezona lova na divlje svinje

U LU „HVIDRA 1991.-1995.“ Žažina zbog posljedica potresa na Banovini i Sisku jedno vrijeme nisu odlazili u lov, pa im je sezona lova na divlje svinje produžena. Baš na Valentinovo, održan je završni lov prigonom na divlje svinje. Ne zbog Valentinova, već zbog tradicije dobrog ugošćavanja, u lovu su sudjelovali malobrojni gosti, zbog epidemioloških mjera oko korone.

Nazočne je pozdravio lovnik Zdenko Marčelja, jer je predsjednik Jura Prpić bio odsutan. Lovnik je upozorio, da se uz epidemiološke mjere poštuju i one sigurnosne u lovu na divlje svinje u šumskom predjelu. Naglasio je kako su svi lovci dobre volje i lovačke etike dobrodošli u njihovo lovište kao gosti i prijatelji. Tradiciju okupljanja društvo nastavlja, poštujući epidemiološke mjere.

Šuma iznad lovačke kuće nije poplavljena, usprkos minus osam stupnjeva i hladnom vjetru lovci su bili razmješteni na „štandu“. No, divlji veprovi zbog potresa ili zbog Valentinova, nestali su petama vjetra koji je šibao šumom. No, zato nije izostalo druženje u novouređenoj lovačkoj kući.

Tomislav Perlić, iako grupovođa nije sudjelovao u lovu jer je imao važnija posla oko pečenjare. Na ražnju je završilo divlje prase spremljeno na poseban, tajni način „A la Perlić“. Sumrak je padao oko lovačke kuće kada su se gosti počeli razilaziti. U Žažini su nam rekli kako će oni ubrzo „izmisliti“ još neko druženje…

TEKST I FOTO: Boris ĆAVAR