ZAŽELI U OPĆINI LUKA: Deset žena brinulo za 60 osoba

Ukupna vrijednost projekta je 926.900 kuna, trajao je 18 mjeseci, a financiran je iz EU socijalnog fonda
273054620_477992427169242_4612114315411679877_n

U Luki je danas održana završna konferencija u povodu završetka projekta „Zaželi u Općini Luka“. Ovim projektom osigurano je 10 novih radnih mjesta za nezaposlene osobe s područja općine, a svojim stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština.

Ukupna vrijednost projekta je 926.900 kuna, trajao je 18 mjeseci, a financiran je iz EU socijalnog fonda. Deset žena brinulo je za 60 osoba s područja Općine Luka tijekom 12 mjeseci.

-Naši štićenici jako su tužni, a i mi smo, što ovaj projekt završava. Unatoč početnim nesigurnostima i bojazni da nećemo biti prihvaćeni, na kraju su se stvari odlično posložile i bili smo u izuzetno dobrim odnosima- istaknule su žene koje su za svoje štićenike odlazile u trgovinu, po lijekove, sjele i popile kavu, pričale…

Puno je lijepih riječi o ženama stiglo i do načelnika Općine Luka Darka Kralja i koordinatorice Valentina Postružin koji su pohvalili projekt, ali i izrazili žaljenje što je završio.

-Nadamo se skorom početku druge faze ovog projekta jer naši mještani su odlično prihvatili naše gerentodomaćice. Time što su završile dodatno obrazovanje mnoge od njih sada su u situaciji da budu konkurentne pri budućem zapošljavanju, a jedna naša žena dobila je posao u domu za starije osobe odmah po završetku ovog našeg projekta. To znači da su rezultati vidljivi i u praksi- zaključila je Postružin.

Partneri na projektu bili su Centar za socijalnu skrb Zaprešić i HZZ.

Događanja
Hrvatska
Izbor urednika
Luka
Općina
Zagrebačka županija