ZAŽELI U OPĆINI LUKA: 10 žena brine za šezdeset korisnika

Projekt „Zaželi u Općini Luka“ vrijedan je 926.900,00 kuna, a partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Općina Luka

U društvenom domu u Luki održano je potpisivanje ugovora o radu između Općine Luka i žena s područja općine, koje će raditi s korisnicima u sklopu projekta „Zaželi u Općini Luka“. Projekt se provodi u sklopu II. faze programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Radni odnos sklopljen je na dvanaest mjeseci tijekom kojih će se žene brinuti o ukupno šezdeset korisnika s područja općine. Svaka žena brinut će se o šest korisnika, što podrazumijeva pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, brigu o higijeni, dostavu lijekova, pružanje podrške korisnicima putem razgovora i druženja, uključivanja korisnika u društvo te skrb o nemoćnim osobama u nepovoljnom položaju. Zaposlene žene imat će sva prava iz radnog odnosa i biti zaposlene godinu dana, te će im biti omogućeno dodatno osposobljavanje kako bi bile konkurentnije na tržištu rada.

Projekt „Zaželi u Općini Luka“ vrijedan je 926.900,00 kuna, a partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje.