Jedna od najčešćih grešaka

Zašto tjesteninu ne treba ispirati nakon kuhanja?

Postoje neki važni detalji koji mogu napraviti razliku između običnog jela i onog koje je zaista savršenog
pexels-jeshoots-3681

Kuhanje tjestenine se često smatra jednostavnim zadatkom. Ipak, postoje neki važni detalji koji mogu napraviti razliku između običnog jela i onog koje je zaista savršenog. Iako mnogi od nas imaju svoje rutine u pripremi tjestenine, postoje greške koje mogu uzrokovati da umak za tjesteninu ne ispadne kako treba.

Jedna od najčešćih grešaka je ispiranje tjestenine nakon kuhanja. Iako možda mislite da je to dobar korak kako biste uklonili višak škroba, zapravo činite upravo suprotno od onoga kako bi trebalo. Naime, škrob koji ostaje na tjestenini ključan je za to da se umak upije i sjedini uz tjesteninu. Ako isperete tjesteninu, gubite taj važan sloj škroba koji omogućava se umaku da se zalijepi za tjesteninu.

Nakon što skuhate tjesteninu, najbolje je odmah je dodati u pripremljeni umak. Tako će tjestenina završiti svoje kuhanje u umaku, što će joj omogućiti da upije sve okuse i postane savršeno povezano jelo. Ako je umak pregust, možete koristiti vodu u kojoj se kuhala tjestenina da ga razrijedite i dodatno povežete sa samom tjesteninom. Kada tjesteninu ne isperete i kada je odmah stavite u umak, rezultati će biti puno bolji, prenosi N1.

Hrvatska
Život