Započinje 14. Festival prava djece

Tijekom listopada u više gradova donosi filmske projekcije, okrugli stol, radionice, razgovore
djeca dijete

Festival prava djece – “Mali festival za velike teme“, u središtu čijeg 14. izdanja je mentalno zdravlje djece i mladih, tijekom listopada u više gradova donosi filmske projekcije, okrugli stol, radionice, razgovore.

U organizaciji Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator Festival započinje okruglim stolom 12. listopada u Centru mladih Ribnjak.

Budući da je s djecom i mladima, a i 2022. proglašena Europskom godinom mladih, važno govoriti o temama iz područja mentalnog zdravlja, osobito nakon pandemije, Festival s tog područja priprema brojne filmove, radionice, okrugli stol i druge nastavne sadržaje. Projekcije će se održati u Zagrebu (15. listopada, Kino Tuškanac), Rijeci (22. listopada, Dječja kuća) i Koprivnici (29. listopada, Kino Velebit), uz besplatan ulaz. Uz projekcije, održat će se i Festivalski forumi u kojima će mladi razgovarati sa stručnjacima o relevantnim temama za svoju generaciju.

Planirane su i radionice o medijskoj pismenosti, mentalnom zdravlju mladih u odnosu na njihov online život te Razgovor počinje filmom – panel rasprava za srednjoškolce, koja se sastoji od projekcije filma “Povezivanje”, dokumentarca o mentalnom zdravlju mladih i razgovora s psihologinjom.

Na mrežnim stranicama Festivala www.festivalpravadjece.com bit će online dostupni filmovi za osnovnoškolce i srednjoškolce kao i obrazac za prijavu škola.

Događanja
Hrvatska