Započeo 16. Velikogorički brass festival

Velikogorički brass festival održava se do 7. svibnja
velikogorički brass festival

Koncertom Brass & Percussion septeta Dubrovačkog simfonijskog orkestra, uz nastup Vida Veljaka na violončelu, sinoć je počeo 16. Velikogorički brass festival. Održava se od 2007. godine i dosad je okupio brojne svjetske glazbenike, što ga svrstava u vodeći festival ove vrste u Hrvatskoj, pa i šire.

– On je najbolji primjer kako zamorno, jednolično vježbanje pojedinih taktova može završiti toliko lijepom glazbom, ustvrdio je Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj festivala.

Velikogorički brass festival, koji se održava do 7. svibnja, organizira Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, a jedan od njegovih pokrovitelja je i Zagrebačka županija.

– Vrijednost brass festivala je i ta što svjetski glazbenici koji na njemu sudjeluju prenose lijepe riječi o Velikoj Gorici i Hrvatskoj, na svečanosti otvorenja rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Večeras će u crkvi sv. Petra i Pavla nastupiti trubač Justin Bland, uz gostovanje Krešimira Fabijanića (truba) i Hrvatskog baroknog ansambla, a u subotu 7. svibnja u Dvorani “Gorica” multi-instrumentalist James Morrison (truba, trombon, klavir, saksofon i kontrabas) i Jazz orkestar OSRH.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija