“Zakopana čuda” Monike Herceg premijerno u petak online

Projekt nastaje kao hibridna forma kazališta, filma, poezije i glazbe, a funkcionira kao jedinstven video rad imaginarne predstave bez sudjelovanja publike uživo
206327517_4421320647900969_465955199040813046_n Facebook Monika Herceg

Teatar Mašina igre kao svoj novi projekt najavljuje digitalnu predstavu ‘Zakopana čuda’, spoj dramskog, esejističkog i poetskog prema tekstu Monike Herceg i u režiji Daria Harjačeka čija će premijera biti u petak, 29. travnja, na YoutTube kanalu toga kazališta

“Zakopana čuda” drugi je u nizu dramskih tekstova suvremene hrvatske pjesnikinja Monike Herceg, koji se strukturalno i tematski naslanja na prvijenac “Gdje se kupuju nježnosti”, praizveden u zagrebačkom HNK 2020. Projekt nastaje kao hibridna forma kazališta, filma, poezije i glazbe, a funkcionira kao jedinstven video rad imaginarne predstave bez sudjelovanja publike uživo- prenosi tportal.

Jedna noć u kojoj se događa čitav život

Mjesto radnje jedan je stan, vrijeme radnje jedna je noć. U toj noći događa se cijeli život. Dvoje ljudi proživjet će sve one ključne trenutke koji ljubav stavljaju na kušnju i uče nas voljeti.

Priča je koncipirana kao kronologija ljubavne priče – kroz likove Zauvijek djevojčica i Zauvijek dječak ulazimo u arhetipski svijet spoznavanja ljubavi, u svijet kompleksnih unutarnjih strahova od samoće i hladnoće svijeta. Kao treći glas u drami se pojavljuje Ljubav, koja kroz pokušaj definiranja vlastitog identiteta vodi duge razgovore s Vremenom koje šuti, dajući okvir za promišljanje pojma vječnosti iz dviju perspektiva – ljubavi kao jednog oblika vječnosti naspram vječnosti vremena.

Središnju točku u kompoziciji drame zauzima niz dijaloških fragmenata u kojima likovi mapiraju opća mjesta na vremenskoj crti svake intimne veze. U tom smislu oni su identiteti ljudskog bića u potrazi za ljubavlju.

Projekt je nastao u sklopu programa razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe Ministarstva kulture i medija RH.

Adaptaciju i režiju potpisuje Dario Harjaček. Igraju Judita Franković Brdar (Zauvijek djevojčica), Pavle Vrkljan (Zauvijek dječak) i Jelena Miholjević (Ljubav). Snimatelj i montažer je Pavle Kocanjer, autor glazbe Damir Šimunović, a snimatelj zvuka Saša Poštić.

Online premijera bit će u petak, 29. travnja, u 19 sati.

Grad Zagreb
Hrvatska
Kultura