Zadarska ulica ostaje slijepa. Gradit će se samo dio prometnice

Gradsko vodstvo pronašlo je kompromisno rješenje prema kojem će se izgraditi samo dio prometnice od Dobriline ulice, uz gradsko groblje, dok će Zadarska ulica i nadalje ostati slijepa, s mogućnošću da se jednog dana naknadno spoji na prometnicu koja će se izgraditi

Vruća tema turopoljske metropole posljednjih dana bila je Zadarska ulica i naselje Podbrežnica. Budući da je grad odlučio Zadarsku ulicu spojiti na Ulicu Jurja Dobrile, tamošnji mještani okupljeni u građansku inicijativu Naša Podbrežnica izrazili su neslaganje sa spajanjem ulica.

Međutim gradsko vodstvo pronašlo je kompromisno rješenje prema kojem će se izgraditi samo dio prometnice od Dobriline ulice, uz gradsko groblje, dok će Zadarska ulica i nadalje ostati slijepa, s mogućnošću da se jednog dana naknadno spoji na prometnicu koja će se izgraditi.

-Mi smo kao i uvijek na usluzi svojim građanima te osluškujemo volju istih. Zadarska ulica će kao i do sada ostati slijepa, a izgradit će se ulica uz Gradsko groblje, koja će se spojiti na Dobrilinu. Ta cesta koja će se graditi bit će od minimalno od 15,5 metara do 24 metra širine. Imat će sigurnu šetnicu, biciklističku stazu te zeleni pojas- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Inače, Grad je putem Gradske četvrti Miljenko Granić zaprimio zahtjev za spajanje Zadarske ulice i Ulice Jurja Dobrile, što je Grad sukladno prostornim planovima i programima uvrstio u plan aktivnosti za ovu godinu.

-Ovaj spoj nam je jako važan kako bi se omogućila opskrba ovog dijela gradskog područja, koji je postao jako intenzivan. Objekt Eurospina je izgrađen, u planu je izgradnja i objekta Mullera, a imamo i međunarodno poznatog investitora koji se također želi ovdje pozicionirati- otkrio nam je gradonačelnik.

Spajanje ulica omogućilo bi kvalitetniju vezu s ostalim glavnim prometnicama u okruženju, te manji pritisak na jedini ulaz u naselje sa Zagrebačke ulice.
-Zadarska ulica napravljena je prije 36 godina te je ona prilikom izgradnje naselja zaustavljena na kraju Podbrežnice te je ona u svim prostornim planovima predviđena za spajanje na Dobrilinu. Mi poštivamo interese struke i prostorne planove, ali isto tako važni su nam i naši građani i susjedi- rekao je predsjednik Gradske četvrti Miljenko Granić Ivica Kolarec.

Gradonačelnik Dražen Barišić tom je prilikom najavio i skorašnje građenje kombiniranog dječjeg igrališta koje će se izgraditi pored gradskih vrtova.