Među TOP 10 u Hrvatskoj

Za vikend počinje Advent u Gorici. Ačkar najavljuje: Ove godine veće klizalište, više programa i raznolikija ponuda

Advent u Gorici započinje 2. prosinca i traje sve do 7. siječnja
WhatsApp Slika 2023-11-28 u 10.04.18_6701bc8f

Za vikend započinje ovogodišnji Advent u Gorici, a što posjetitelje očekuje od 2. prosinca do 7. siječnja najavili su na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Krešimir Ačkar i direktorica gradske Turističke zajednice Maja Toth.

– Advent je sam po sebi obiteljsko vrijeme, vrijeme radosti, mira, ljubavi, tolerancije i svih onih najljepših osjećaja koje Božić budi u čovjeku, a upotpunjen središnjim događanjem koje je orijentirano prvenstveno na mlade obitelji i obitelji s malom djecom, naše Goričane i Turopoljce, a da pritom ne isključuje i poziva sve iz ostalih gradova da dođu uživati u svim benefitima koje im možemo pružiti, rekao je uvodno gradonačelnik.

Advent u Gorici svake je godine na višoj razini pa se tako i ove uvodi dodatna usluga, “dodatni impuls koji će privući sve sugrađane da božićnu bajku osjete u svom gradu”, nadodao je Ačkar.

– Ove će godine biti veće klizalište, više programa i raznolikija ponuda. Ostajemo na našoj, sada već poprilično, tradicionalnoj lokaciji, Parku Plemenite opčine turopoljske, jer kako se pokazalo u proteklih nekoliko godina, posjetitelji su saživjeli s ovim mjestom, zaključio je gradonačelnik i izrazio želju da će i ovaj Advent u Gorici nastaviti niz i treću godinu zaredom završiti među TOP 10 u Hrvatskoj prema pokazateljima portala gradonacelnik.hr.

Tema ovogodišnjeg Adventa u Gorici je podgutnica, a prema riječima direktorice Turističke zajednice Maje Toth, grad će se ukrasiti s nekoliko podgutnica koje će biti na ulazu u Veliku Goricu, na rotoru u Ulici Slavka Kolara i Parku Plemenite opčine turopoljske.

– Cijeli program orijentirali smo na mlade obitelji, djecu i mlade. Kako budu odmicali tjedni, na pozornici će se predstavljati velikogorički vrtići i osnovne škole, a bit će tu i programa u kojima sudjeluju srednjoškolci i studenti s Veleučilišta. Nastojali smo da se svi mladi iz ovog grada na neki način imaju priliku pokazati i predstaviti ljudima.

Zagrijavanje za Advent započinje manifestacijom “Petek na Gorice” koja se zbog vremenske prognoze prebacuje na subotu. Svečano otvorenje počinje u 18 sati kada će gradonačelnik upaliti blagdansku rasvjetu, slijedi otvorenje klizališta uz prigodni umjetnički program na ledu, a nastupit će i Velikogoričke mažoretkinje koje će gradonačelniku pomoći da obveže podgutnicu oko klizališta. U 20 sati publiku će blagdanskim repertoarom zabavljati grupa Gelato Sisters.

U nedjeljnu nastupaju Puhački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Gorica i Folklorni ansambl Turopolje koji također pripremaju blagdanski program, dok nakon večernje mise, oko pola 8, nastupaju mlade snage Blue Brothersa.

Više o nadolazećem programu i ostalim korisnim informacijama, možete popratiti na društvenim mrežama Adventa u Gorici.

Događanja
Velika Gorica